Saopštenje UG "Centar građanskih vrednosti" - Stranke da ne koristite decu u političke svrhe

Kategorija: 

Saopštenje za javnost

CENTAR GRAĐANSKIH VREDNOSTI:
STRANKE DA NE KORISTE DECU U POLITIČKE SVRHE

Udruženje građana „Centar građanskih vrednosti” (CGV) smatra nedopustivim i skandaloznim sprovođenje donatorskih akcija za decu, koje u poslednje vreme organizuju političke stranke u Subotici. Smatramo da takve aktivnosti predstavljaju otvorenu zloupotrebu dece u političke svrhe.

Tako su Forum žena Zelene ekološke partije i Unija žena Srpske napredne stranke povodom Svetskog dana deteta Udruženju za pomoć osobama sa autizmom „Subotica” donirale pakete, koje su obezbedile dve knjižare, dok je Aktiv žena gradske organizacije Pokreta socijalista „uz podršku predsednika Aleksandra Vulina, koji poseban značaj u svom radu, daje naročito na teritoriji Grada Subotica”, kako navode, u saradnji sa subotičkim Dečijim pozorištem(!) organizovao interaktivnu predstavu i radionicu za decu Udruženja „Zajedno”. Tom prilikom je Pokret socijalista prebacio određena sredstva na račun ovog udruženja za nabavku osnovnih sredstava za rad. U istom periodu, Unija žena SNS Subotica posetila je specijalnu školu za decu sa smetnjama u razvoju „Žarko Zrenjanin“ u Subotici i đacima ove škole podelila poklone i pakete hrane.

„Centar građanskih vrednosti” smatra da humanitarne aktivnosti ne spadaju u polje delovanja političkih stranaka jer političke stranke nisu humanitarne organizacije. Političke stranke treba da se za bolji položaj svih građana, pa tako i dece, bore na način koji je primeren njihovoj svrsi postojanja: kroz predlaganje i usvajanje adekvatnih zakonskih rešenja u skupštini.  

Custom Search