Kilenc nap alatt tizenhat előadás a Desirén

Kategorija: 
Izvor: 

Az Oliver Frljić rendezte Ristić komplexus című előadással hivatalosan is elkezdődött a hetedik Desiré nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál Szabadkán. Kilenc nap alatt tizenhat előadást láthat majd a közönség.

Az Oliver Frljić rendezte Ristić komplexus volt az idei Desire Fesztivál nyitóelőadása. A darab három Ristić rendezte előadás, az a-moll mise, a Leviatán és a Resničnosti újraértelmezési kísérlete. A projektet művészek, kutatók és producerek nemzetközi, regionális csapata hozta létre. A nyitónap második előadása a Szabadkai Népszínház Koštana című előadása volt, Urbán András rendezésében. A címszerepet Elor Emina, az Újvidéki Színház színésznője játssza. „Nagyon örülök, hogy találkoztam a Koštanával, hogy találkoztam ezzel a csapattal, Andrással újra találkozhattam. Örülök ennek az egész történetnek.”

Urbán András, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy az előadásokra, idén először, a fesztivál kezdette előtt egy héttel már szinte minden jegy elkelt. „Jól érzem magam, nagyon optimista vagyok, ami ezt a fesztivált illeti, ez mutatkozott a szabadkai közönségen is. Személy szerint féltem, hogyan fogadják a programot, mekkora lesz az érdeklődés, azt mondhatom, hogy soha ekkora érdeklődés, mint az idén, nem volt a Desiré Fesztiválon.”

Az előadások mellett kísérőprogramok is lesznek. A Desiré Akadémiát minden nap 17 órától tartják a Képzőművészeti Találkozóban, lesz pszichodráma-foglalkozás és szombaton este egy meglepetéskoncertre is várják a közönséget a Kosztolányi Dezső Színházba.

Custom Search