Partizan–Spartacus: 1:0

Kategorija: 
Izvor: 

1:0-ás győzelmet aratott a belgrádi Partizan a szabadkai Spartacus vendégeként a szerbiai Superliga 19. fordulójában. A mérkőzés egyetlen találatát Andrija Živković szerezte az 50. percben, szabadrúgásból.

Fergeteges szurkolói hangulat előzte meg az összecsapást. A szabadkai és belgrádi szurkolók egymásnak üzengettek a stadion két szemközti szektorából.

A mérkőzést házigazdához méltóan kezdték a szabadkai kék-fehérek és igyekeztek letámadni a belgrádi riválist. Az első félidő végéhez közeledve azonban az előző szezon bajnoka vette át a kezdeményezést, de csak meddő mezőfölényt tudott kiharcolni. A félidő fordulatot hozott a mérkőzésben, ugyanis a belgrádi fekete-fehérek egyre több veszélyes helyzetet alakítottak ki.

Az 50. percben egy szabálytalanságot követően 17 méterről lőhetett szabadrúgást a Partizan. Andrija Živković gyönyörű tekeréssel megszerezte a vezetést. A meccs hátralévő részében csupán a kék-fehérek kapusának bravúrjai miatt nem született újabb Partizan-gól. Az eredmény nem változott a hármas sípszóig, így a belgrádi fekete-fehérek elvitték a három pontot Szabadkáról. A Partizan vezetőedzője, Ljubinko Drulović a meccs utáni értékelésében elégedetten nyilatkozott csapatáról. „Nagyon fontos győzelem ez a számunkra. Őszintén gondoltuk, hogy egy nehéz mérkőzés elé nézünk a szabadkai Spartacus otthonában. Elégedett vagyok, hiszen a hétközi Európa Liga-mérkőzés után nehéz volt fizikailag is helytállni a mai meccsen. Gratulálok a játékosaimnak, mert megmutatták, hogy miért is ők a címvédők.”

A bő egy hónapja kinevezett vezetőedző, Andrej Csernisov szerint játékosai kihozták a maximumot magukból, így elégedett velük. Újságírói kérdésekre válaszolva kijelentette, hogy nem aggódik amiatt, hogy csapata a kinevezése óta csupán egy gólt szerzett. Hozzátette: keményen dolgoznak, és hamarosan jönnek a gólok is. Andrej Csernisov, vezetőedző, Spartacus LK: „Fegyelmezetten akartunk játszani, küzdeni és győzni. Az összes játékos kihozta magából a maximumot, amit kértünk tőlük, azt teljesítették. Egy dolog hiányzik még, ez pedig az egyéni teljesítmény, hogy egy játékos egy szabadrúgással eldöntse a mérkőzést.”

A szabadkai Spartacus a következő bajnoki fordulóban a Jagodinával, míg a Partizan az újvidéki Vojvodinával találkozik majd.

Custom Search