Kuća Zdravlja pobednik Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Sre, 06.01.2016 - 00:16 -- dejan.vukovic

Ekipa Kuća Zdravlja osvojila je 43. Novogodišnji turnir u malom fudbalu pošto su u finalu savladali ekipu Real Impex Šeki Enterijeri sa 4:1. Finale je odigrano pred prepunom Halom sportova ljubitelja malog fudbala koji su mogli da uživaju u atraktivnim potezima finalista i bogatim programom finalnog dana. 

Završno veče Novogodišnjeg turnira počeloje revijalnom utakmicom fudbalskih trenera protiv Gradske sudijske organizacije. Slavili su treneri sa 3:0, koji su pokazali veće fudbalsko umeće. Usledila je zatim utakmica za treće mesto između ekipa Kraljevine Srbije i Jasimpex Superinfa. Utakmica je bila veoma uzbudljiva i neizvesna do samoga kraja. Povela je ekipa Kraljevine Srbije u 4. minutu golom Grubora. Nije se dugo čekalo na poravnanje rezultata, golom Cvetkovića četiri minuta kasnije rezultat je bio 1:1. U drugom poluvremenu obe ekipe su propustile po nekoliko veoma izglednih prilika tako da se meč završio rezultatom iz prvog dela, 1:1. Pobednika su odlučili penali. Sretniji i spretniji bili su momci iz Ekipe Jasimpex Superinfo koji su sa ukupnim rezultatom od 5:3 osvojili treće mesto. 

Predigra pred veliko finale bili su mališani FK Spartak i FK Arena koji su odigrali revijalni meč. U finalu su se našle dve ekipe koje su najviše pokazale tokom celog turnira, Kuća Zdravlja i Real Impex Šeki Enterijeri.  Pobedila je uverljivo ekipa Kuća Zdravlja zahvaljujući ponovo odličnoj partiji Željka Grujičića koji je postigao dva gola u finalu. Upravo njegovim golom Kuća zdravlja je povela u 4. minutu susreta. Simonović je udvostručio prednost u 12. minutu susreta da bi sa dva gola u poslednjoj minuti prvog poluvremena Kuća Zdravlja totalno slomila otpor protivnika pošto su poveli sa 4:0. Pokušali su fudbaleri Šeki Enterijera da se vrate u igru, postigli su počasni pogodak u 25. minutu preko Tomčića, ali više od toga nisu uspeli. Konačan rezultat u finalu je bio 4:1 za Kuću Zdravlja. 

Ekipa Kuća Zdravlja je nastupila u sledećem sastavu: Ranisavljević Vladimir, Stefanović Stefan, Roknić Nenad, Žarković Čedomir, Jančevski Igor, Kopanja Simeun, Perišić Filip, Grujičić Željko, Grujičić Srđan, Vukoslavović Dušan i Simonović Miloš. 

Po završetku finala  podeljeni su pehari i novčane nagrade za prve tri ekipe kao i priznannaj za najbolje pojedince. Za najboljeg golmana proglašen je Vladimir Ranisavljević iz ekipe Kuća Zdravlja. Najbolji igrač turnira je Željko Grujičić takođe iz ekipe Kuće Zdravlja, koji je ujedno i najbolji strelac turnira sa 22 postignuta gola. Pobednički pehar i ček u iznosu od 350.000 dinara kapitenu pobedničke ekipe uručio je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Pehar za drugo mesto i ček na 100.000 dinara kapitenu Real Impex Šeki Enterijeri uručio je direktor JKP Stadiona, Toth Robert dok je trećeplasiranoj ekipi Jasipmex Superinfo novčanu nagradu od 50.000 dinara i pehar uručio Branislav Kapor ispred orgnaizacionog odbora turnira. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search