Sagmajster sa slomljenom šakom završio desetu etapu

Čet, 14.01.2016 - 00:54 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Gabor Sagmajster uspešno je okončao i desetu etapu Dakar relija koja je vožena od Belena do La Rioje sa dužinom specijala od 278 kilometara. Subotičanin je stazu prešao za 6:56:15 sati sa čime je zauzeo 70. poziciju. Nažalost, doživeo je pad u okolini Fiambale i verovatno slomio desnu šaku. Duvala je peščana oluja i nije video stenu, pa je pao preko volana. Uprkos povredi subotičanin će pokušati da završi ovogodišnji Dakar reli. 

Pobednik današnje etape je Svitko iz Slovačke, koji je za nepuna tri minuta bio brži od Benavidesa iz Argentine. Treće mesto osvojio je vodeći u generalnom plasmanu Prajs iz Australije. Današnjom vožnjom Gabor se našao na  58. mestu u generalnom plasmanu. Vodi Prajs sa preko 23 minuta prednosti ispred Svitka i čak 42 minuta ispred trećeplasiranog Kvintanila iz Čilea. 

Takmičare sutra očekuje 11 etapa od La Rioje do San Huana sa specijalom dužine 431 kilometar. Teren će pretežno biti peskovit, ali će biti i brzih delova sa šljunkovitom podlogom.  

Ličnosti: 
Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Subotičanin Gabor Sagmajster uspešno je po šesti put okončao čuveni Dakar reli. Ovo je bilo 37 izdanje Dakara koje se u samom startu susrelo sa problemima zbog odustajanja Čilea i Perua, pa je etapa vožena po predelima Argentine i Bolivije. Motoristi su tokom 14 takmičarskih dana prešli preko 8.000 kilometara od čega je specijal bio dužine 4141 km. (deo etape koja se računa za plasman). Zadatak su im otežavali i vremenski uslovi. Prve nedelje su bile obilne kiše da bi druge nedelje vozili po velikim temperaturama.

Startovalo je 136 motorista od kojih skoro 40 posto nije uspelo da završi trku. Među onima koji su u cilju nagrađeni medaljom za uspešno završen Reli našao se Gabor Sagmajster...

detaljnije
Post date: Ned, 24.01.2016 - 19:33

Okončan je ovogodišnji Dakar reli, naprestižniji i najteži reli na svetu. Srbija je i ove godin eimala samo jednog predstavnika, subotičanina Gabora Sagmajstera koji je u konkurenciji motorista uspešno završio reli na svom motoru marke KTM. U generalnom plasmanu Gabor je zuzeo 62 mesto.

U poslednjoj 13 etapi koja je vožena od Vile Karlosa do Rosaria sa ukupnom dužinom specijala od 180 kilometara, Sagmajster je zauzeo 62 poziciju. Danas je najbržio bio Kvintanila iz Čilea ispred Benavidesa i Rodrigeza. Četvrto mesto zauzeo je Prajs iz Australije kome to nije smetalo da ubedljivo osvoji ovogodišnji Dakar reli. On je 13 etapa prošao za 48 sati i 9 minuta što je za skoro 40 minuta bolje od Svitka, drugoplasiranog u generalnom plasmanu. Treće mesto osvojio je pobednik poslednje etape...

detaljnije
Post date: Sub, 16.01.2016 - 16:06

Na Dakar reliju danas je vožena pretposlednja 12 etapa od San Huana do Vile Karlosa koja je bila izuzetno dugačka. Takmičari su morali preći preko 900 kilometara od kojih je specijal bio dužine od 481 kilometra. 

Subotičanin Gabor Sagmajster je uprkos slomljenoj šaci uspešno okončao i ovu deonicu. Etapu je završio na 74 mestu sa vremenom od 8:10:29 sati. Etapni pobednik je Rodrigez iz Portugala sa vremenom 6:00:24 sata. Drugi je bio Prajs, inače vodeći u generalnom plasmanu koji je danas zaostao samo četiri ipo minuta, dok je treće mesto pripalo Benavidesu iz Argentina sa zaostatkom od 4:55 minuta. 

U generalnom plasmanu i dalje ubedljivo vodi Prajs iz Australije sa svojim motorom marke KTM. Drugi je Svitko iz Slovačke koji zaostaje skoro 38 minuta. Treći je Kvintanila iz...

detaljnije
Post date: Sub, 16.01.2016 - 00:32

Gabor Sagmajster uspešno je prošao prvi dan peščanih dina na prestižnom Dakar reliju. Na današnjoj osmoj etapi koja je vožena od Salte do Belena takmičari su prešli specijal od 393 kilometara i konekciju od 373km.

Težak peščani teren zadavao je nevolje pojedinim vozačima, no subotički motorista se dobro snašao i etapu završio na 66 poziciji. Specijal je prošao za 6 sati i 20 minuta što je je za sat 1:46:35 sati bilo sporije od pobednika Prajsa iz Australije. Drugi je bio Gonsalves iz Portugala a treći takmičar iz Čilea, Kvantanila. 

U ukupnom poredku vodi današnji pobednik etape Prajs koji ma prednost od 2 minuta i 5 sekundi ispred Gonsalvesa. Treće mesto zauzima Svitko iz Slovačke sa zaostatkom od preko 14 minuta. Sagmajster je ponovo popravio svoj plasman i sada se...

detaljnije
Post date: Uto, 12.01.2016 - 00:22

Sedma etapa Dakar relija prekinuta je za motoriste na drugom kontrolnom punktu specijala zbog vremenskih neprilka i nabujalih reka. Subotički motorista Gabor Sagmajster uspešno je završio dan na 65. mestu što ga je popelo na 63. poziciju u generalnom plasmanu.  

Etapnu pobedu zabeležio je francuz Meo na svom motoru marke KTM, koji je iskoristio skraćenu rutu i došao do prvog etapnog trijumfa. Drugo mesto pripalo je Benavidesu sa zaostatkom od skoro dva minuta, a treće mesto pripalo je Mišelu Metge iz Francuske. 

U generalnom plasmanu vodi Tobi Prajs iz Australije sa preko pet minuta ispred Svitka (Slovačka). Na trećem mestu je prošlogodišnji vicešampion Goncalves iz Portugala.

Takmičari su prošli polovinu Dakar relija i u nedelju 10. januara su imali zaslužen...

detaljnije
Post date: Ned, 10.01.2016 - 23:14
Custom Search