Pótolják a hiányosságokat, járda és kerékpárút is lesz majd

Kategorija: 

Nincs gyalogjárda, sem kerékpárút az 51. Hadosztály utca és a Majsai út kereszteződésénél lévő körforgalomnál Szabadkán, ugyanis a kivitelező nem fejezte be az építkezést.

Diákok igyekeznek a Majsai Úti Általános Iskolába Szabadkán. A sáros úton nehezen jutnak át, hacsak át nem mennek a nemrégiben kiépített körforgalmon. A babakocsival sétálók és a kerékpárosok sincsenek könnyebb helyzetben. Takács Angéla: „Nagyon rossz. Nemcsak nekem, hanem a gyerekeknek is. Az iskolából jönnek, botladoznak. A biciklisek itt mennek el, úgyhogy kerülgetjük egymást mindig.”

A körforgalmat még tavaly novemberben adták át a gépjárműforgalomnak. A munkálatok folyamát a járdát és a kerékpárutat is felverték, a teljes helyreállítás azonban még várat magára. Blau Péter, a város Építési Igazgatóságának igazgatója ezt szakmai barbárságnak nevezte. Amint elmondta, a gyalogjárda és a kerékpárút együtt jár a körforgalommal. „Kimaradt, mivel a főtervben, a körforgalom kivitelezési tervében erről nem lett említés. A kivitelezés folyamatában már kiadtam a rendeletet, hogy ezt szanálják, de viszont időközben a szerződésekből kifutottunk. Szóval nem volt megfelelő szerződés, amely alapján ezt a szanációt meg lehetett volna csinálni. Ezért kiírtunk még novemberben egy közbeszerzést, amivel hivatott lett volna, illetve lett volna pénz arra, hogy ezt a szanációt is el tudjuk végezni, többek között, viszont egyetlen egy ajánlatadó volt és az ajánlata túltette az előrelátott összeget.”

Az igazgató hozzátette, új közbeszerzési eljárást írtak ki és a hiányos tervdokumentációt is pótolni fogják. Amint megfelelő árajánlatot kapnak, amely alapján szerződés köthető, kiépítik a járdát és a kerékpárutat.

Custom Search