Poziv Makedoncima da glasaju za parlamentarne izbore

Kategorija: 

Pozivamo sve državljane Republike Makedonije koji žive u Republici Srbiji,  posebno sunarodnike Makedonce koji žive na teritoriji Bačkog okruga, a poseduju makedonski biometrijski pasoš,  da ostvare svoje biračko pravo i da se prijave za glasanje za parlamentarne izbore koji će se održati u Republici Makedoniji 24.04.2016.godine.

Prijavljivanje se vrši u Ambasadi Republike Makedonije u Republici Srbiji  u Beogradu, u periodu do 30.03.2016.godine, popunjavanjem prijave za glasanje i zahtevom za upis u poseban birački spisak, uz šta se dostavlja fotokopija makedonskog biometrijskog pasoša kao i fotokopija srpske lične karte ili fotokopija bilo kojeg drugog dokumenta kao dokaz privremenog prebivališta u R.Srbiji.

Ambasada Republike Makedonije u Beogradu i Nj.E. ambasadorka Vera Jovanovska, voljni da u zavisnosti od broja zainteresovanih, organizuju dopremanje Mobilne stanice, za izradu putnih isprava. Na taj način bi se u mnogome olakšala procedura za dobijanje ili produžetak makedonskh putnih isprava. Činjenica da se radi o biometrijskim pasošima, čija izrada iziskuje lično prisustvo, zainteresovanih osoba na ovaj način bili bi pošteđeni izdataka na ime putnih i troškova boravka u Makedoniji. Pozivamo sve zainteresovane osobe da nas kontaktiraju kako bi spiskovi mogli da se dostave Ambasadi Republike Makedonije u Beogradu.

U pitanju je za sve nas jedan mali napor, a od izuzetnog je značaja za demokratske procese u matičnoj državi Republici Makedoniji. Fondacija za očuvanje i unapređenje Makedonske kulture u R.Srbiji Makedonsko sunce kao partner i kontakt tačka za Bački okrug između Ambasade Republike Makedonije, Nacionalnog Saveta Makedonaca, i svih zainteresovanih lica, nudi pomoć pri ostvarivanju svih biračkih prava za sve zainteresovane i to: formulare, usluge kopiranja, prevod dokumenata, kao i organizovani odlazak za Beograd na dan glasanja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail [email protected] Ili Ambasadi Republike Makedonije u Beogradu na telefon 011 3284924

Upravnik Fondacije Makedonsko sunce

Simjanovski Ozren

 

Custom Search