Betonlapok a szabadkai Városháza körül – egyelőre erre volt pénz

Kategorija: 

Új járdaköveket helyeztek el nemrég a szabadkai Városháza köré. A helyi önkormányzat a rendelkezésre álló anyagi keretnek megfelelően döntött a betonlapok mellett. A felújításokba megközelítőleg 10 millió dinárt fektettek be.

Nemrég még repedezett betonlapok csúfították a Városháza tájékát. A megrongálódott aszfalton a járókelők közlekedése is nehezebb volt. Novemberben megkezdték a felújításokat. Az új, szürke járdakövek egyenletesebbek, így az arra elhaladó polgárok nem bukdácsolnak a Városháza tövében, mint eddig. Ennek ellenére, néhányuknak nem tetszenek az új kövek. „Ha a lapokról beszélünk, ez egy apróság a sok közül, ami nem tetszik.”

Felmerült az ötlet, hogy gránitkövekből rakják ki a járdát. Ez szebb volna ugyan, de jóval drágább is. Erre egyelőre nincs elég pénz. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Az önkormányzat választhatott volna, hogy 40 euró per négyzetméterért teszünk le gránitot, 35 euró per négyzetméterért rakunk le klinker téglákat vagy 13 euró per négyzetméterért rakjuk le ezeket a betonkockákat. A mai gazdasági helyzetben és a mai pénzügyi állapotokat illetően, az önkormányzat anyagi helyzetét nézve inkább a 13 euró per négyzetméteres anyagok lerakása volt a sokkal racionálisabb, ami reálisan egyharmadába kerül, mint ha más anyagot használtunk volna fel.”

A jövőben szeretnének drágább és látványosabb köveket lehelyezni. Blau Péter, igazgató, Építési Igazgatóság, Szabadka: „Lesz majd olyan idő, amikor erre lesz lehetőség, de szerintem ez addig is nagyon szépen megfogja tenni a funkcióját.”

Hogy pontosan mikor kerülnek dekoratívabb járólapok a Városháza köré, ez az önkormányzat anyagi helyzetén múlik.

Custom Search