Fudbaleri Bačke započeli sa pripremama

Pon, 01.02.2016 - 17:41 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Bačke 1901 su u ponedeljak, 1. februara započeli sa pripremama za prolećni deo sezone u Srpskoj ligi. Prvi trening su odradili u novoj sportskoj opremi firme UNIT.

Igrače je pre početka pozdravio predsednik Nemanja Simović koji je istakao da ih očekuje interesantno proleće -  Deo ste jednog dobro organizovanog sportskog kolektiva, u kojem se zna ko ima kakve obaveze. U tom smislu je važno reći da FK Bačka 1901 ne duguje ništa u igračkom kadru i stručnom štabu, čime se danas retko koji klub može pohvaliti. Bačka je najstariji fudbalski klub u našoj zemlji, brend koji mora da se neguje i poštuje, a vi ćete takođe imati vaše obaveze. Iskoristili smo ovu pauzu da se podignemo na viši nivo. Sam teren je u dobrom stanju, ponovo ćemo imati jedan od najboljih terena u Sprskoj ligi. Nabavljene su nove mreže na golove, a pre nekoliko dana potpisali ugovor za postavljanje novog elektronskog semafora. Nakon toga slede i novi infrastrukturni radovi.

Bačka je pretrpela određene kadrovske promene. Ekipu su napustili Šveljo, Radosavljev, Mihajlović, Sovilj, Popović i Kolundžić, a već sada su stigli Vučković, Vukoičić i Vukomanović. Ekipa će biti podmlađena u odnosu na jesenji deo kada su često nastupali i sa sedam bonus igrača. – Praksa da Bačka daje šansu mladim igračima biće nastavljena i u prolećnom delu. Bačka je uvek bila rasadnik talenata, a biće to i dalje.Trenutno se nalazimo na četvrtom mestu. Iako mnogi smatraju da ćemo biti slabiji zbog odlazaka iskusnijih igrača, mslim da to baš nije tako, mladost u Bačkoj će biti naša velika prednost. Hoće li Bačka ove godine biti treća, peta ili osma, manje je važno. Važno je da svi zajedno date doprinos dobrim rezultatima, ove sezone, ali i u onima koje predstoje. 

Slobodan Kustudić, šef stručnog štaba izneo je igračima plan priprema. – Radićemo svakog dana dva puta. Planirano je da odigramo i desetak prijateljskih utakmica u toku ovih šest nedelja priprema. Od prve četiri utakmice tri igramo kod kuće, i akcenat ovog rada je da se pripremimo za te mečeve. To će nam pokazati kako dalje planirati. Ako bude dobro, mogli bismo i na najviše mesto da jurišamo, ako ne, videćemo gde stoji ekipa. U odnosu na prošle pripreme, novost je da će par najiskusnijih igrača, koji imaju i prvoligaško iskustvo raditi invididualno sa mladim igračima. Bez obzira što su otišli neki ključni igrači, verujem da ćemo ponovo imati uspešnu polusezonu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search