Šta raditi da dođe do vladavine prava

Čet, 11.02.2016 - 20:20 -- nikola.tumbas
Tribina Dobra Uprava Srbije Stanje i perspektive
Tribina Dobra Uprava Srbije Stanje i perspektive

Na tribini „Dobra uprava u Srbiji – stanje i perspektive” objašnjeni su neki od razloga (ne)funkcionisanja zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u našoj zemlji.

Udruženje građana „Centar građanskih vrednosti” organizovalo je interaktivnu tribinu pod nazivom „Dobra uprava u Srbiji – stanje i perspektive”,  sredu, 10. februara, u prostorijama Klein house / social bar & art gallery .

Tribina je imala za cilj da pokrene dijalog na temu transparentnosti i odgovornosti zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u Srbiji, borbe protiv korupcije, uloge šire društvene zajednice u tom procesu, kao i cene koju „plaća” pojedinac koji se uhvati u koštac sa sistemom.

Učesnici tribine su bili članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović i izvršni direktor Centra za vladavinu prava Ivan Ninić iz Beograda. Moderator tribine je bio novinar Boris Šuman.

Tribina je organizovana kao jedna od pratećih aktivnosti projekta „Dobra uprava i javne politike u Subotici” koji je realizovan uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

 

U prilogu ilustrovani zvučni zapis tribine...

Custom Search