Održan 17. Super Enpi karate Kup

Ned, 20.03.2016 - 23:22 -- dejan.vukovic
Zagrevanje uz kolo
Zagrevanje uz kolo

Super Enpi karate kup je po 17. put je održan u Subotici u organizaciji karate kluba Enpi. Okupilo se preko 1600 takmičara u raznim starosnim kategorijama iz 15 zemalja Evrope koji su ovaj turnir iskoristili za proveru forme pred nastupajuće Evropsko prvenstvo. Organizatori su namestili 16 borilišta od kojih je 12 bilo u velikoj sali a 4 borilišta, na kojem se takmičili najmlađi, su bili postavljeni u stonoteniskoj sali. 

Velike zasluge za uspešnu organizaciju idu Organizacionom Odboru na čijem čelu se nalazio Bogdan Laban koji je pozdravio sve učesnike na svečanom otvaranju. - Veoma sam ponosan što sam po drugi put na čelu jednog ovakvog Organizacionog odbora. Prošle godine u oktobru mesecu smo organizovali Prvenstvo Sveta na kojem smo imali oko 2.000 sportista. Danas ovde ima nešto manje, ali zahvaljujući pre svega predsedniku karate kluba Enpi, Miloradu Ćopiću i uz neku našu malu podršku danas imamo ovakav sportski događaj. Subotica je grad sportova i nama je drago da imamo ovakve sportske radnike koju mogu da organizuju ovakve događaje na kojima se okupi cela Evropa, pošto ovde imamo 16 zemalja i oko 1600 takmičara.  Drago nam je zbog toga i sigurno ćemo pomagati ovakve manifestacije koje su u interesu grada.  

Predsednik karate kluba Enpi, Milorad Ćopić vidno je bio zadovoljan odzivom takmičara. - Po zadnjoj evidenciji okupilo se oko 1620 takmičara. Prezadovoljan sam sa odzivom, jer u današnje vreme kada se na karate turniru prijavi 500 takmičara smatra se da je turnir izuzetno uspešan. Ima nešto u Subotrici što se svidja našim gostima i zbog čega se  rado vraćaju u naš grad. Jedan od razloga leži i u tome što im ponudimo interesantan boravak da dođu dan ranije i obiđu Palić, salaše, ...Imamo puno kvalitetnih takmičara koji će iskoristiti turnir kao pripreme pred nastupajuće Evropsko prvenstvo, zbog čega smo i pomerili turnir za nedelju dana ranije. Ako budemo zadržali ovako kvalitetan Organizacioni odbor na čelu sa Bogdanom Labanom onda bi sledeće godine turnir organizovali u tri dana. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search