Prijem za futsalere Tehničke škole Ivan Sarić

Čet, 14.04.2016 - 22:15 -- dejan.vukovic
Trener Nebojša o takmičenju u Poreču
Trener Nebojša o takmičenju u Poreču

Fudbaleri Tehničke škole "Ivan Sarić" nakon osvojenog školskog prvenstva Srbije predstavljali su našu zemlju na Svetskom srednjoškolskom futsal Prvenstvu koje je održano u Poreču (Hrvatska) od 3. do 10. aprila 2016 godine. Povodom ostvarenog uspeha u plavoj sali Gradske kuće mlade fudbalere je primio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. 

Srbija je prvenstvo okončala na 12 poziciji, ali se stiče utisak da je plasman mogao biti znatno bolji uz malo sportske sreće i da su ih mimoišle povrede. Zabeležili su dve pobede u grupi protiv Mađarske i Italije. U borbi za plasman savladali su domaćine, ekipu Hrvatske sa 6:5. Usledio je poraz od Portugala iako su imali prednost od 4:1. Nakon isključenja prvog golmana Portugal je izjednačio i na penale ostvario pobedu. U borbi za 11 poziciju  poraženi su od Kipra minimlanim rezultatom od 1:0. Prvenstvo je osvojio Brazil pobedom u finalu nad Iranom od 6:0.

Za Srbiju su nastupali: Marijan Nikolić, Žarko Stevanović, Bogdan Stamenković, Mića Došlov, Aleksandar Popović, Rastko Đurović, Aleksandar Babić, Vojislav Stanaćev, Luka Pavlović, David Peić Gavran i Luka Đurović. Trener ekipe je profesor Nebojša Brešćanski.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search