Završen je prvi Bizkod

Ned, 17.04.2016 - 23:00 -- nikola.tumbas

U nedelju 17. aprila završio se prvi BIZKOD (http://infostud.com/vts-takmicenje/), takmičenje namenjeno studentima druge i treće godine informatike i tehničko-komunikacionog menadžmenta Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. BIZKOD je organizovan zahvaljujući uspešnoj saradnji VTŠ-a i kompanije Infostud.  Pored programiranja timovi su morali primeniti i svoje veštine u ispitivanju tržišta, upravljanju projektima i prezentovanju svog rešenja. Nakon 12 časovnog poluhakatona koji je održan u subotu, timovi su u nedelju održali prezentacije svojih radova pred žirijem kojeg su činili zaposleni iz kompanije Infostud i profesori Visoke tehničke škole strukovnih studija. Posle prezentacije žiri je doneo odluku i pobednici prvog BIZKODA su studentkinje iz tima GirlsfromVTS koga čine Dina Koras, Kristina Marki, Nikoleta Kričković i Valentina Hodan. Drugo mesto pripalo je timu Syntax Error koga čine Dražen Buljovčić, Branislav Jelić, Kristijan Kanalaš i Ivan Marović. Treće mesto je zauzeo tim Hyperion sa članovima Daniel Boršoš, Andrea Rafai, Ana Farkaš, Sabolč Šebok, Gracian Kokrehel. Specijalna nagrada je dodeljena timu The Walking Programmers.

 

Prva runda takmičenja je održana u martu kada su nakon prijava timovi dobili test zadatke. Timovi koji su uspešno uradili te zadatke su dobili priliku da učestvuju u finalu. U finale takmičenja se plasiralo 8 timova koji su radili na rešavanju problema iz realnog života i nadmetanju za vredne nagrade.

 

Timovi su 14. aprila dobili takmičarske zadatke na kojima su radili do 16. aprila kada je u 8:00 počeo polu hakaton u trajaju od 12 časova. Tokom 12 časova timovi su imali na raspolaganju pomoć mentora iz kompanije Infostud. Takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi, organizatori i takmičari su zadovoljni i nadaju se da će se naredne godine takmičenje proširi i na ostale visokoškolske ustanove i da će učešće uzeti još veći broj timova.

 

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search