Stonoteniski klub Spartak traži izbacivanje Zvezde iz Super lige

Čet, 21.04.2016 - 23:43 -- dejan.vukovic

Stonoteniski klub Spartak izdao je saopštenje sa kojim traži izbacivanje STK Crvena Zvezda iz Supert lige zbog neregularnog takmičenja. Saopštenje je potpisao Robert Santo, predsednik kluba. 

Spartak želi da obavesti širu sportsku javnost o neregularnostima u Super ligi Srbije. Jedna od tih odluka je da igrači sa dvojnom registracijom mogu da igraju i za klubove u Srbiji i inostranstvu. Kao posledica došlo je i do izbacivanja Topličanina iz Prokuplja iz Super lige, te meča Požarevca i Crvene zvezde, koji je odigran pod veoma sumnjivim okolnostima. Naime, meč 18. kola Super lige Srbije između ova dva rivala je odigran 20-tak dana ranije, u teminu 16. kola na zahtev Beograđana, iako je bila dugogodišnja praksa da se poslednje kolo igra u istom terminu, upravo zbog regularnosti takmičenja.

Bitno je napomenuti, poručuju iz Spartaka, da je sporan meč Crvena Zvezda odigrala sa rezervnim sastavom, sa dva neiskusna mlada igrača i jednim sedamdesetogodišnjakom, dok u sastavu nije bilo reprezentativaca Karakaševića i Jevtovića, kao ni bivšeg mladog reprezentativca Mihajlovića. Takav sastav Zvezde je, naravno, poražen, a Požarevac je stekao nedostižnu prednost upravo ispred Spartaka u borbi za četvrto mesto, poslednje koje vodi u plej-of. Bilo je slučajeva da klub koji zbog određenog problema ne može da računa na najjači sastav traži odlaganje, upravo da bude što konkurentniji, dok je molba da se meč odigra 20 dana pre termina, da bi se izveo rezervni sastav nešto novo u sportu.

Da se lakrdija nije slučajno dogodila, stoji u saopštenju iz Spartaka, potvrđuje i vest da je Aleksandar Karakašević u terminu poslednjeg kola Super lige Srbije 16. i 17. aprila odigrao ligaški meč u stonoteniskoj ligi u Bugarskoj. Dalje se navodi da se tek sada vidi cela slika preuranjenog odigravanja pomenutog meča. Igrač je odradio dodatnu tezgu, Požarevac dobio plasman u plej-of, i „vuk sit i ovce na broju”. Iz Spartaka pozivaju na poštovanje Pravilnika, te navode da prema njemu nije dozvoljeno da igrač u jednoj sezoni nastupi za tri kluba, što je slučaj Karakaševića koji je u sezoni 2015/2016 nastupao za jedan klub iz Španije, jedan iz Bugarske i Crvenu zvezdu.

Na kraju stoji da će iz Spartaka uslediti žalba odgovarajućim organima, ali i zahtev da se zbog povrede Pravilnika postupi kao u slučaju Topličanina, odnosno da se ponište svi rezultati duela protiv Crvene Zvezde, a da se ova ekipa izbaci iz Super lige.

Ukoliko odgovarajući organi u sistemu Stonoteniskog saveza Srbije ne budu reagovali i poštovali pravilnik, iz Spartaka poručuju da će tražiti zaštitu pred Evropskom stonoteniskom federacijom i Arbitražnom komisijom Olimpijskog komiteta. Povezane Besti

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search