Uspesi AK Spartak na Prvenstvu Vojvodine

Sre, 04.05.2016 - 22:52 -- dejan.vukovic

Novi Sad je bio domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine u atletici za starije juniore (1997-1998 godište) koji je održan 3. maja na stadionu Karađorđe. Osim atletičarki i atletičara iz Vojvodine i Srbije na ovom takmičenju su učestvovali i takmičari iz drugih država regiona. Takmičenje je održano po kišnom, prohladnom i vetrovitom vremenu n akojem su atletičari AK Spartak iz Subotice postigli odlične rezultate i plasmane.

Luna Vodana Jović (1998) je u svojoj prvoj trci ove godine na otvorenom u svojoj glavnoj disciplini 400m istrčala odličan rezultat 58.16 sekundi i osvojila titulu šampiona Vojvodine. Luna je pokazala da su se isplatile pripreme koje je odradila sa reprezentacijom Srbije koje su održane u Baru (Crna Gora) u prethodne dve sedmice i najavila da spremno očekuje velike takmičarske izazove u nadolazećoj sezoni.

Jovana Vukas (2001) je u trci na 100m iako nekoliko godina mladja od konkurencije osvojila titulu šampionke Vojvodine rezultatom 13.21. Jovanu već 05. maja očekuje školsko prvenstvo Vojvodine na kome će moći da dokaže svoju dominaciju u sprinterskim disciplinama.

Aljoša Mandić (1997) je u izuzetno neizvesnoj trci na 100m za starije juniore zauzeo drugo mesto rezultatom 11.81 i pokazao da ima izuzetan potencijal. Atletičari Spartaka će predstojećeg vikenda učestvovati na tradicionalnom mitingu otvorenja sezone u Zagrebu u organizaciji atletksog kluba AGRAM iz Zagreba te nastup na tradicionalnom mitingu Magyarszo u Senti.  

Autor teksta: 
Custom Search