Tamaš Kajdoči zabeležio odličan nastup na seniorskom Prvenstvu Evrope

Pon, 09.05.2016 - 20:10 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Subotičanin Tamaš Kajdoči član Kluba dizača tegova Spartak, iako još uvek junior, nastupio je na Prvenstvu Evrope za seniore koje je od 8. do 16. aprila održano u Fordeu u Norveškoj. Kajdoči je bio jedini predstavnik Srbije na ovom takmičenju, koji je u konkurenciji daleko iskusnijih takmičara zauzeo jedanaesto mesto u generalnom plasmanu, odnosno prvo u „B” finalu.

Treba posebno istaći da je Tamaš imao šest uspešnih pokušaja, kroz koje je tokom takmičenja obarao državne rekorde čak petnaest puta. takmičenje je završiuo sa podignutih 385 kg u biatlonu (170+215) u kategoriji +105 kg. – Zadovoljan sam rezultatom kojeg sam ostvario u Norveškoj, zbog dobrog plasmana, ali i obaranja rekorda u kategorijama juniora i mlađih seniora. Ipak, ono na čega sam posebno ponosan jesu oboreni rekordi za seniore u izbačaju i biatlonu. Rekorde već dvanaest godina unazad niko nije uspeo da obori. Što se samog plasmana tiče, zadovoljan sam osvajanjem prvog mesta u „B” grupi, bolji plasman nisam mogao ni da sanjam, još sam veoma mlad za prave seniorske rezultate, a bio sam i najmlađi učesnik Prvenstva Evrope za seniore

Subotičanin je očekivao da obori poneki rekord Srbije – Da budem iskren, pripreme su tako sprovođene da se dobro pokažem u Norveškoj, da oborim rekorde, ali i da postignem što bolji plasman i možda zaradim posebnu pozivnicu za Olimpijske igre u Riju. Još ništa ne znamo oko toga, verovatno će biti informacija neposredno pred takmičenje.

Bilo je ovo prvo veliko seniorsko takmičenje za mladog subotičanina. – Mnogo sam naučio na ovom nastupu. U mojoj grupi od osam takmičara, nas šestorica smo bili blizu jedan drugoga. Krenili smo sa sličnim težinama, razlika je bila kilogram-dva, ovako nešto još nisam doživeo na takmičenjima.

Nastup na Prvenstvu Evrope za seniore je bila dobra provera forme, međutim važna takmičenja n akojima se očekuju medalje su tek sada pred njim – Imaću sada kratku pauzu da se malo odmorim, a potom slede pripreme za nove izazove. Početkom jula je Svetsko prvenstvo za juniore do 20 godina, kao i Prvenstvo Srbije za seniore. Veliko takmičenje me očekuje i krajem godine, kada su na programu Prvenstvo Evrope za juniore do 20 godina i Prvenstvo Evrope za mlađe seniore do 23 godine. Za svako takmičenje ću se dobro spremiti, želim da budem u top formi, da konkurišem za dobre rezultate, ali i da se nastavi serija obaranja državnih rekorda.

Ličnosti: 
Custom Search