Najavljen Internacionalni teniski turnir - Jovan Kukaras

Pet, 13.05.2016 - 14:47 -- dejan.vukovic

Teniski klub Spartak će po 15. put biti domaćin Internacinlanog turnira u tenisu za igrače od 12 do 14 godina. Ovo je ujedno 4. Memorijalni turnir Jovan Kukaras koji nosi naziv u znak sećanja na istaknutog teniskog radnika koji je 20 godina bio predsednika kluba.

Glavni deo turnira se održava od 16. - 22. maja a kvalifikacije igraju 14. i 15. maja od 10 časova na terenima TK Spartak u Dudovoj šumi. Više podataka o samom turniru izneo je predsednik Milan Vučković. - Moram da naglasim da je ovo turnir druge kategorije koji je trenutno najjači u državi i zbog toga nam se odazivaju igrači iz celog sveta. Interesovanje je veliko, ove godine pored okolnih zemalja dolaze nam takmičari iz Amerike i Australije, što je pokazatelj dobrog rada u Gradu Subotici i na samom turniru. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja i turnir organizovati na vrhunskom nivou. U glavnom žrebu u konkurenciji će biti 48 takmičara u obe kategorije, muškom i ženskom , isto toliko će nastupati i u kvalifikacijama odakle se osam najboljih plasira u glavni žreb. Tako da će biti ukupno kroz turnir proći oko 150 tenisera.

Milan Vučković je izneo i podatke i nosiocima na turniru i o očekivanjima dimaćih takmičara. - U ženskoj konkureciji prvi nosilac je Frančeska Curni sa Malte, druga je Ana Ristevska iz Makedonije a treća mađarica Luca Janoši. Najbolja plasirana iz Sbije je Ana Vilček iz Pančeva a domaća igračica iz Subotice od koje se očekuje odličan rezultat i nastup u finalu je Anđela Vidović. Pored nje iz Spartaka učestvju još Vanja Vidanović i Ana Marija Ćakić. U konkurenciji dečaka prvi nosilac je Đorđe Jankulovski iz Makedonije a drugi je Haman Međedović iz Srbije. Deseti nosilac je član TK Spartak, Sabo Rac Oliver kome je ovo ulazna godina i zbog te činjenice ne možemo očekivati vrhunski rezultat. Pored njega u glavnom žrebu ima još tri igrača iz Spartaka, to su Bašić Palković Petar, Filip Mandović i Filip Stipić.

Predsednik Organizacionog odbora turnira je Miloš Vidović, direktor turnira je Tibor Demeter a vrhovni sudija Milan Dmitrović. Ovakvi turniri su idealna prilika za domaće igrače da u svom okruženju naprave dobar rezultat i osvoje bodove za dalji napredak u karijeri. Teniski mečevi u kvalifikacijama se igraju 14. i 15. maja od 09 do 17 časova. Glavni žreb počinje u ponedeljak 16.05 i traje do 22. maja kada će se održati finale. Mečevi se igraju na terenima TK Spartak sa početkom od 9 časova.  

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search