Metaloplastika odnela bodove iz Subotice

Čet, 19.05.2016 - 00:40 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Metaloplastika 24:25 (12:13)

Hala sportova u Subotici Gledalaca: oko 800. Sudije: Boričić Marko i Marković Dejan. Sedmerci: Spartak Vojput 3/3. Metaloplastika 3/3. Isključenja: Spartak Vojput 12 min. Metaloplastika 6 min.

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac Jovan, Đekić 5, Perović, Knežević, Ljubojević 2, Lojaničić 2, Radulović, Distol 1, Županjac 9, Jelić 2, Basarić, Rakocija 3, Čupić, Abadžić.

Metaloplastika: Maksimović, Dragićević 3, Milovanović, Golubović 3, Došen, Marinović 2, Ilić 8, Ostojić 5, Aleksić, Arsić, Jezdimirović 1, Mitrović 2, Dakić, Ivanović 1, Petrović, Datukašvili.

Rukometaši Spartak Vojputa poraženi su u 8 kolu plej ofa od Metaloplastike koja nastavlja trku za prvaka države. U borbenoj i do kraja neizvesnoj utakmici šapčani su bolje odigrali sam finiš utakmice i odneli bodove iz Subotice.

Sam početak utakmice protekao u rezultatskoj neizvesnosti. Subotičani su pvi stigli do vodstva, da bi Metaloplastika odmah izjednačila preko Dragićevića. Domaći su češće imali minimalno vodstvo, međutim nisu uspeli rezultatski da se odvoje. Metaloplastika je po prvi put povela u 12. minutu sa 5:6 nakon dva gola u nizu Golubovića. Đekić poravnava rezultat na 6:6 kada su gosti preko Ostojića i Ilića po prvi put imali dva gola viška, 6:8. Razbranio se gostujući golman sredinom prvog dela i doprineo da njegov tim dođe do plus četiri gola u 19. minutu, 8:12.

Trgli su se subotičani, zaigrali angažovanije u odbrani i počeli da smanjuju razliku. Distol je smanjio zaostatak na dva gola, da bi golom Đekića sa igračem manje domaći prišli na 12:13. Golubović svojim trećim golom donosi šapčanima prednost od dva gola da bi Županjac vratio na minus jedan za 13:14.   

Drugo poluvreme počelo je sa dva gola u nizu Metaloplastike za 13:16. Razigrao se Županjac koji je početkom drugog dela postigao 4 gola i doneo izjednačenje na utakmici u 43. minutu, 19:19. Vukašin Rakocija dovodi Spartak Vojput u vodstvo od 23:22 a Dragićević još jednom uspeva da izjednači rezultat, 23:23. Stativa a zatim i prečka spašavaju goste od novog vodstva subotičana, da bi Ilić doveo goste u prednost od 23:24. Tri minuta pre kraja Ljubojević je izjednačio na 24:24 i utakmicu učinio krajnje neizvesnom do samog kraja. Osmim golom Ilića, Metaloplastika je povela sa 24:25 dva minuta pre kraja. Domaći propuštaju priliku da poravnaju, sledi odlična odbrana Radulovića i na žalost domaće publike još jedan neiskorišten napad domaćih za konačnu minimalnu pobedu Metaloplastike.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search