Premijera Elize u Gimnaziji

Čet, 19.05.2016 - 20:16 -- darko.kovacevic

U sredu, 18. 5. 2016. godine, u prepunoj Svečanoj sali Gimnazije ,,Svetozar Marković“ u Subotici, održana je premijera filma ,,Eliza“, koji su snimili članovi filozofsko-filmske sekcije, koju vodi profesor filozofije Dragan Krstić.

U realizaciji filma učestvovalo je 40 učenika, tri profesora, pravnik Gimnazije i kafe kuvarica.

Ovaj film, kao i prethodni filmovi člsnova filozofsko-filmske sekcije, spada u novi filmski žanr-pedagoško- filozofski film, tj. filozofsko-edukativni film (koji je sa svojim učenicima stvorio profesor Dragan Krstić) čiji je cilj da se filozofski sadržaji izlože u formi zanimljivih filmskih priča iz života maturanata.

,,Eliza“ je zanimljiva filmska priča o strogoj direktorici Elizi koja dolazi na čas starom profesoru filozofije Krstivoju Dragiću, očekujući klasičan čas. Međutim, profesor Dragić, iako star po godinama, ipak je čovek mladalačkog duha, sklon inovacijama u nastavi i nastavnu jedinicu koja se odnosi na problem istine, lepote i dobrote realizuje koristeći se Šopenovom muzikom i filmom Romana Polanskog, ,,Pijanista“, što mlada, ali konzervativna direktorica nikako ne odobrava.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search