Komunisti Subotice: Obeležimo 25. maj!

Kategorija: 
Izvor: 

Svi oni građani Subotice i Srbije koji poštuju i neguju vrednosti samoupravne Jugoslavije, sutra, u sredu, 25. maja 2016. godine obeležiće Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita.

Zajednički imenitelj svih naših emocija biće sadržan u rečima: "Bilo je lepo živeti sa Titom u Jugoslaviji" i "Zašto smo dozvolili nacionalizmima svih boja i stranim moćnicima da nam razbiju našu domovinu?".Nema razloga za proslavu ali ima motiva za pouke i borbu za promenu uloge i položaja omladine u Subotici i Srbiji, jer bez bržeg uključivanja mladih u sve tokove preobražaja  našeg društva nema napretka Srbije, pa ni razvoja Subotice. Brže i efikasnije moramo rešavati teške probleme nezaposlenosti, prvenstveno mladih, izraditi i primeniti strategiju razvoja privrede, ostvarivanjem reindustrijalizacije zaustaviti odlazak mladih u inostranstvo. Mladi nisu i ne mogu biti samo dekor za slikanje političke elite, nego svaki četvrti na listama za izbore mora biti mlad, do 27 godina starosti. Mora se obrazovanje uskladiti sa razvojem i potrebama  privrede, u čemu imamo iskustava, i u škole pored obrazovanja uvesti i vaspitanje. Nijedna investicija u omladinu nije promašena investicija i zato se mora više ulagati u kulturu i organizovano korišćenje slobodnog vremena mladih. Cilj da mladi budu u fokusu a ne na marginama razvoja društva mogu ostvariti samo odgovorni ljudi,oni kojima nije cilj vlast i lična korist. I omladina mora da se uključi u borbu za promenu svog položaja, a ne da čeka, moli ili da gleda sa strane.

Na susretu građana iz cele Jugoslavije sutra, 25. maja, u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu učestvovaće i desetočlana delegacija iz Subotice. Pored sveća, na grob Druga Tita u Kući cveća položićemo i izlivenu štafetu koja simbolizuje Suboticu. U njoj je sadržana poruka da ćemo mi iz ove naše nemirne ravnice Srbije na 75. godišnji jubilej početka ustanka protiv fašizma i okupacije poštovati i negovati tradiciju antifašističke borbe i u novim uslovima.

Tagovi: 
Custom Search