Zagrebački bend From Another Mother pobednik festivala Omladina 2016

Ned, 29.05.2016 - 17:44 -- nikola.tumbas

Bend From Another Mother iz Zagreba pobedio je na festivalu Omladina koji je 28. maja održan na Stadionu malih sportova u Subotici.

Festivalsku noć posetilo je oko 1000 ljudi, koji su slušali program 8 takmičarskih bendova a potom i revijalni program te nastup bendova Consecration  i Let 3.

Bend From Another Mother, pobednik festivala, dobiće za nagradu snimanje albuma u Studiju 11(Subotica), nastup za Dan grada u Subotici, te nastup na dva regionalna festivala. Uručena im je i skulptura čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik (Slancik Sculpture).  Pobednika je odabrao žiri u sastavu:

  • Danilo Nikodinovski - gitarista i frontmen beogradskog sastava Consecration koji nastupa na festivalu Omladina, gitarista benda Nikole Vranjkovića i grupe E-Play.
  • Petar Mitrić – bass gitarista subotičkog benda Pionir 10, saundskejper projekta Bitaf Smrti, selektor Evropskog filmskog festivala na Paliću.
  • Mihajlo Stajić-Staja – frontmen dva najveća subotička hardkor benda Neverhud i Bučer, subotički hiphoper, jedan od začetnika ovog pravca u Subotici.
  • Filip Budanović – Frontmen subotičkog benda DZOO, finaliste Zaječarske gitarijade, predstavnik mlađe generacije subotičke muzičke scene.

Festival Omladina i ove je godine u potpunosti organizovala Kancelarija za mlade, a preko 30 mladih volontera učestvovalo je u organizaciji ovog događaja.

Odaziv publike bio je sjajan, jako smo zadovoljni,  pogotovo jer nije bilo nikakvih problema tokom finalne festivalske noći. Cilj festivala Omladina je afirmacija novih bendova i njihovih novih autorskih dela i mislim da smo u tome ove večeri uspeli. Osam sjajnih bendova se takmičilo i žiri je izabrao one najbolje“  rekla je Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Više fotografija o festivalu pogledajte ovde.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search