Održan 5. Memorijalni turnir Pera Vucelić

Pon, 30.05.2016 - 23:23 -- dejan.vukovic

Peti Memorijalni međunarodni turnir Pera Vucelić za mlade košarkaše održan je u OŠ Majšanski put. Učestvovalo je 4 ekipe, Kiskunfelegyhaza i Segedin iz Mađarske, ekipa Petrograda iz Zrenjanina i OKK Spartak iz Subotice organizatora turnira. 

Turnir se održava u znak sećanja na Peru Vucelića, dugogodišnjeg sportskog radnika u košarci koji je zaslužan za uspehe KK Spartak. Bio je direktor u klubu kada je ekipa izborila najveći uspeh u svojoj istoriji, plasman u Finale kupa države. Ovakvi turniri su odlični za razvoj mladih košarkaša koji kroz utakmice sa drugim kvalitetnim ekipama napreduju u svom razvoju uz sportsko druženje.

Po rečima predsednika OKK Spartak, Jovana Sirovine ovo je izuzetna generacija mladih košarkaša od 2005 godišta koja je osvojila Prvenstvo Vojvodine. Generacija koju treba pratiti i koja zaslužuje da učestvuje na ovakvim turnirima, pošto se od nje očekuju odlični rezultatiu narednom periodu. 

Protekla sezona bila je veoma uspešna za OKK Spartak. Čak sedam selekcija je ostvarilo plasman na finalnim turnirima. Najbolji rezultat je ostvarila pionirska selekcija 2001 godišta koja je osvojila četvrto mesto u Srbiji i bili prvi u Vojvodini. Najbolji u pokrajini su bili i momci 2005 godišta, ostrale su bile druge ili treće. Klub ima masovnost i sada se kvalitet podiže na viši nivo. Iako se približava raspust nema odmora u OKK Spartak. Tokom juna mesca imaju niz aktivnosti a rad nastavljaju i za vreme leta kako bi zadržali masovnost .  

    

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search