Prijem za Sretena Damnjanovića

Uto, 31.05.2016 - 19:08 -- dejan.vukovic

Sreten Damnjanović, Svetski i Evropski prvak u rvanju, kasnije trener koji je obučio novog Svetskog šampiona kao i niz rvača koji su se okitili medaljama na velikim takmičenjima dobitnik je prestižne Majske nagrade za životno delo koje dodeljuje Sportski Savez Srbije. Povodom velikog priznanja Sretu je u zelenoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Subotice, Jene Maglai i Vjekoslav Ostrogonac član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. 

- U protekle dve godine stavili smo stvari na mesto što se tiče sporta. Imamo strategiju i pravilnike za dodelu sredstava. Sredili smo stanje i u Sportskom savezu. Znamo da sredstava nikada nije dosta, potrebno je da se napravi jedna prava i ozbiljna reforma budžetskih sredstava. Treba da se smanji malo u nekim drugim segmentima i da se pomogne sportu u gradu. Nisu to neke velike pare koje nedostaju sa 20-30 miliona dinara znatno bi poboljšali uslove. Mislim da je ovo prvi korak, oni koji dođu samo treba da nastave tamo gde smo stali. Temelji su postavljeni i samo treba nastaviti dalje. - rekao je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.  

Sreten Damnjanović se zahvalio na prijemu -  Izuzetno mi prija ovo priznanje koje sam dobio za životno delo na državnom nivou. To samo govori da sam pri kraju karijere. Postigao sam odlične rezultate tokom svoje karijere koje ljudi cene i poštuju. Dobio sam već Majsku nagradu, ali kao sportista 1972 godine. Ovo je ipak priznanje za moj celokupan doprinos u rvanju. Najznačajnije mi je što sam bio prvak sveta, ali bih se pohvalio sa time da sam u periodu između dva olimpijska ciklusa rvao na svim takmičenjima i nisam bio poražen. Ja ne znam da se radujem, nisam pokazivao to ni kada sam bio prvak sveta, a tako je i danas kada neki od mojih rvača osvoje veliko takmičenje. Veliki uspeh smatram i činjenicom da sam uz Horvat Pištu bio proglašen za najboljeg rvača mileniuma. 

Član gradskog veća Vjekoslav Ostrogonac, zahvalio se na velikom radu i rezultatima koje je ostvario Sreten Damnjanović. - Izuzetno mi je čast i zadovoljstvo što sam u protekle dve godine sarađivao sa jednim ovakvim čovekom. Prijem kod gradonačelnika je nešto najmanje što smo mogli priuštiti za jednog ovakvog sportskog radnika. Sreta je najtrofejniji čovek kako u Subotici tako i u Srbiji, kao sportista ali i kao trener. Iskoristio bih priliku da mu se zahvalim i kao čoveku koji je predsednik Sportskog Saveza i sa kojim smo imali odličnu saradnju. Zajedno smo radili na temeljima  sporta u našem gradu, kao što je izrada kriterijuma za dodelu sredstava i izrada strategije za razvoj sporta. Nadam se da neće izaći iz sporta i da će naći naslednika koji će nastaviti sa odličnim rezultatima subotičana u rvanju.     

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search