U toku je program kulturne animacije mladih u našem gradu

Sre, 22.06.2016 - 16:47 -- nikola.tumbas

LDA Subotica u saradnji sa POD Teatrom Beograd, Fondacijom “Danilo Kiš“ i Italijanskim kulturnim centrom organizuje program kulturne animacije mladih od utorka 21 juna do petka 24 juna 2016 (CARAVAN NEXT FEED THE FUTURE:  ART MOVING CITIES) koji će se delom odvijati na Trgu slobode, u Omladinskom klubu „Skladište“, Romskom edukativnom centru, Nemačkom kulturnom centru, Nepkeru i Italijanskom kulturnom centru.

 

SUBOTICA  -  MLADI U POKRETU

21-24 Jun 2016

Centar lokalne demokratije -  LDA Subotica u saradnji sa POD Teatrom Beograd, Fondacijom “Danilo Kiš“ i Italijanskim kulturnim centrom organizuje program kulturne animacije mladih od utorka 21 juna do petka 24 juna 2016 koji će se delom odvijati na Trgu slobode, u Omladinskom klubu „Skladište“, Romskom edukativnom centru, Nemačkom kulturnom centru, Nepkeru i Italijanskom kulturnom centru.

Gosti programa:

  • Ansambl Teatra Objektivna drama iz Beograda, na čelu sa glumicom i pozorišnom pedagoškinjom Tatjanom Pajovićirediteljkom Brankom Bajić
  • Alberto Pagliarino - dramaturg, glumac i predavač na Univerzitetu Torino

SREDA 22 JUN   

Kreativne radionice teatra zajednice u realizaciji ansambla Objektivna drama održavaju se u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš” tokom dana,  ulični performans “DA LI STE VIDELI DON KIHOTA?” na Trgu slobode  u 17.00 sati, a predstava pod istim nazivom u 19.00 sati u prostorijama Omladinskog Skladišta Fondacije “Danilo Kiš”.

Performans „DA LI STE VIDELI DON KIHOTA?“- ironična i poetična priča o ljudskoj „posvećenoj“ potrazi za velikim životnim idealima, koju ne stižemo da obavimo zbog ideala – Života. POD Teatar sa Teatrom zajednice KC ’’Čukarica’’ poziva sve zainteresovane mlade i one koji se osećaju mlado da nam se priključe u ovoj dramatičnoj potrazi za...smislom? POD Teatar  je zasnovan na procesnom radu sa naglaskom na odnosu između uloge čoveka i umetnika. Razvija specifičnu metodologiju za decu, mlade ljude i odrasle bez obzira da li su profesionalni umetnici ili ne. Osnovu svih oblasti rada čine: posmatranje, istraživanje, eksperiment, komunikacija, akcija.

POD Teatar funkcioniše na nezavisnoj sceni već 16 godina,  a njegovi osnivači su baletska umetnica, glumica i pozorišna pedagoškinja Tatjane Pajović i Branka Bajić

ČETVRTAK 23 JUN

Italijanski kulturni centar sa početkom u 18.00 sati

Predavanje o evropskom teatru zajednice kao i razvoju modela socijalne inovacije koji podstiče solidarnost, poštovanje različitosti i međugeneracijski dijalog  kao mogućeg odgovora lokalne zajednice na globalnu  krizu, kako finansijsku tako i opštu krizu vrednosti. Projekat “Karavan – budućnost gradova koje pokreće umetnost” nastao je kao zajednički metodološki concept Univerziteta  Torino  u saradnji sa četrnaest teatara zajednice iz ukupno 15 zemalja EU.

Gost predavač: Alberto Pagliarino:  dramaturg, glumac I predavač na Univerzitetu Torino.

Predavanje i prezentacija projekta biće na engleskom jeziku (bez prevoda).

 

Ličnosti: 
Custom Search