Rekordan broj rvača na Memorijalnom turniru Refik Memišević

Sub, 25.06.2016 - 22:10 -- dejan.vukovic

Jedanaesti memorijalni rvački turnir Refik Memišević Brale okončan je ekipnom pobedom reprezentacije Turske, koja je bila najbrojnija i na kraju zabeležila najbolje rezultate. 

Turnir namenjen kadetima ove godine je bio rekordan po broju učesnika i zemalja. Zasluge za to sigurno pripadaju dobrom rejtingu Subotice nakon odlično organizovanog Prvenstva Evrope prošle godine u avgustu mesecu. Prisutno je bilo oko 140 rvača iz čak 19 zemalja, što je predstavljalo Evropsko prvenstvo u malom. Turnir je reprezentavcijama poslužio kao idealna provera takmičarske forme pred predstojeće Prvenstvo Evrope. 

Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzela je selekcija Turska koja je bila ubedljiva i tokom takmičenja je sakupila 139 poena, ispred Mađarske sa 88 na drugom i Poljske sa 56 bodova na trećem mestu. Međutim, treba napomenuti u par navrata nesportsko ponašanje rvača iz Turske, kako na strunjači tako i na dodeli medalja. Dva rvača su čak napustila pobedničko postolje odmah po dobijanju svoje medalje ne sačekavši dsa se do kraja završi oficijalni protokol za dodelu.  

Selekcija Srbije turnir je završila na sedmom mestu sa 34 osvojena boda. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Sava Miković, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 69 kg. U finalu je poražen od Sada Dionga iz Francuske. Rvači iz Srbije osvojili su i dva treća mesta i to Dejan Petrović u kategoriji do 50 kg i Adam Katona u kategoriji do 58 kg.

Pobedniku u kategoriji do 100 kg Gerardu Kurničaku iz Poljske tradicionalo je pripao poseban pehar - Braletov pehar, pošto se pokojni Memišević takmičio u najtežoj kategoriji. Pehar mu je dodelila Ljiljana Memišević, supruga pokojnog Refika Memiševića. 

Po oceni svih prisutnih u Hali sportova bio je ovo odličan i veoma kvalitetan rvački turnir. Po rečima organizatora i delegata ispred Svetske rvačke fedreacije postoje indicije da će se zbog velikog odziva i rejtinga sledeće godine turnir odvijati u dva dana i biti uvršten u kalendar Evropske rvačke Federacije.  

Rezultati:

  • 42 kg: Hakan Kizilarslan (Turska), Daniel Dmitrov Pramatarov (Bugarska), Kamil Alek Carnecki (Poljska), Adem Burak Uzun (Turska),
  • 46 kg: Niklas Olen (Švedska), Kadir Kamal (Turska), Tomislav Đurić (Hrvatska), Marius Bulgar (Rumunija),
  • 50 kg: Rajmun Farkaš (Mađarska), Aleksander Norstrom (Švedska), Dejan Petrović (Srbija), Dminiki Dužinski (Poljska),
  • 54 kg: Kristian Vanca (Mađarska), Jon Baklau (Moldavija), Abdulkadir Sajdam (Turska), Kerem Kamal (Turska),
  • 58 kg: Adbul Bašar (Turska), Kevin Kupi (Austrija), Adam Katona (Srbija), Kale Nikolai Stark (Finska),
  • 63 kg: Ismail Gun (Turska), Anatolie Popov (Moldavija), Mihai Petic (Moldavija), Blažej Staržinski (Poljska),
  • 69 kg: Sada Diong (Francuska), Sava Mioković (Srbija), Pjotr Zablocki (Poljska), Horian Mohela (Mađarska),
  • 76 kg. Ištvan Takač (Mađarska), Simon Simonovič (Poljska), Filip Smetko (Hrvatska), Jasin Turan (Turska),
  • 85 kg: Aleks Seke (Mađarska), Botond Kišmoni (Mađarska), Jakog Logard (Švedska), Marsku Raginger (Austrija),
  • 100 kg: Gerard Kurničak (Poljska), Davut Olkan (Turska), Jakub Kročak (Češka), Ciprian Trufan (Rumunija). 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search