Mona Lacko među pet najboljih na Portanova fashion incubatoru

Kategorija: 
Izvor: 

Na najstarijem i najuticajnijem takmicenju mladih i neafirmisanih modnih dizajnera u regiji – Portanova Fashion Incubatoru, među pet najboljih u finalu po prvi put je mesto zauzela i predstavnica iz Srbije Na polufinalnoj večeri Portanova Fashion Incubatora, prvog i najuticajnijeg regionalnog takmičenja za mlade modne dizajnere, u okviru BIPA FASHION.HR Cruise Collectiona održanog u Zagrebu, žiri je odabrao pet izvrsnih mladih modnih nada. U dvanaest godina ovog takmičenja, po prvi put je svoje mesto među najboljima izborila predstavnica iz Srbije Mona Lacko, koja će se s kolegama nadmetati u sezonskom finalu 1. oktobra u Osijeku u šoping centru Portanova. Tamo će biti u prilici da osvoji laskavu titulu «Najbolji mladi dizajner by Perwoll» koja sa sobom nosi novčanu nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu za predstavljanje na nedelji mode Bipa Fashion.hr

Modne vizije polufinalista Portanova Fashion Incubatora izazvale su pravo oduševljenje i spoznaju da pred nama korača jedna sjajna nova generacija, puna sveže energije i izvrsnih ideja.

Žiri u sastavu eminentnih profesionalaca iz industrije imao je pred sobom izazovan zadatak te je odabrao najboljih pet od deset izvrsnih mladih modnih nada. U veliko finale takmičenja odlaze Mona Lacko, Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Ivana Janjić i Marija Nakir.

 

MONA LACKO

Mlada dizajnerka iz Subotice predstavila se odevnim komadima inspirisanim techno underground kulturom što je oduševilo publiku s obzirom da ovu liniju inspiracije već dugo nismo imali prilike da vidimo na pisti. Vibrantna narandžasta i srebrna u Moninoj izvedbi su delovali posebno odvažno te pomalo dekadentno odražavajući duh kulture koji ju je nadahnuo. Šta reći osim, genijalno osveženje na pisti!

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search