Subotičani u reprezentaciji Srbije u inline hokeju

Sre, 29.06.2016 - 23:02 -- dejan.vukovic

Subotički hokejaši bili su članovi reprezentacije Srbije koja je učestvovala na kvalifikacinom turniru za Svetsko Prvenstvo u inline hokeju koje je održano u gradu Štajdorfu u Austriji od 22. do 25. juna 2016 godine. 

Učestvovalo je ukupno 8 reprezentacija, koje su bile podeljene u dve grupe. Reprezentacija Srbije je bila u grupi A sa Austrijom, Makedonijom i Bugarskom, dok su u B grupi bile reprezentacije Letonije, Belgije, Izraela i Turske. U sastavu reprezentacije Srbije bila su četiri igrača iz redova HK Spartak: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar, Zwick Andrej i Večić Vladimir koji su svojim aktivnim učešćem doprineli kvalitetnom nastupu reprezentacije.

Takmičenje se u grupi odvijalo po sistemu "svako sa svakim". Nakon toga su usledile utakmice za konačan plasman gde su se prvaci grupa sastali za prvo mesto, drugolasirani za treće i tako dalje. Srbija je takmičenje završila na 5. mestu, sa ukupnim skorom od 2 pobede (14:4 prutiv Bugarske i 9:5 protiv Belgije) i 2 poraza (2:11 od Austrije i 5:6 od Makedonije). Po opštem utisku Srbije je mogla da obezbedi i bolji plasman. Na žalost, doživeli su nesretan poraz od Makedonije u poslednjem kolu takmičenja po grupama, koja u svojim redovima ima čak 8 naturalizovanih Slovenaca i jednog Rusa. Loše su otrvorili meč, dozvolivši makedoncima sa dovedu sa 4:0, usledio je rezultatski preokrtet Srbije na 5:4. Međutim, 20 sekundi pre kraja Makedonija je postigla gol za 6:5 i konačnu pobedu. 

Osvojenim trećim mestom u A grupi u borbi za plasman sastali su se sa Belgijom koju su savladali sa 9:5 i time osvojili peto mesto. 

Igrači HK Spartak u reprezentaciji Srbije imali su zapažene uloge i lep doprinos ukupnom rezultatu. Zwick Andrej sa ukupno 7 poena (4 gola i 3 asistencije) zauzeo treće mesto na listi strelaca naše selekcije, dok je Brestovac Uroš sa 6 poena (2 gola i 4 asistencije) ostao na četvrtom mestu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search