Millennium osvojio Letnji turnir

Sub, 02.07.2016 - 00:35 -- dejan.vukovic

Ekipa Sportska kladionica Millennium osvojila je ovogodišnji Letnji turnir u malom fudbalu. Oni su u finalu posle velike borbe sa 2:1 savladali ekipu Prologisa i osvojili ček na 100.000 dinara namenjem pobedniku turnira. 

Pobednički ček, veliki prelazni pehar i medalje pobedničkoj ekipi predao je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Drugoplasiranoj ekipi Prologisa pehar i medalje predao je Toth Robert direktor JKP Stadion dok je trećeplasiranoj ekipi 192 priznanja predao Kristijan Markuš, rukovodlac prodaje u Auto kući Tasić.

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji igrač je Davidović Konstantin iz ekipe Prologis. Najbolji golman je Aleksandar Takač (SK Millennium) a najbolji strelac Zoran Radulović iz ekipe Prologis. 

Finale: SK Millennium - Prologis 2:1 (2:0)

SK Millennium: Takač Aleksandar, Gulišija Dragan, Marki Nikola, Maravić Strahinja, Vojvodić Nemanja, Nosković Vladimir, Lukić Nikola, Šereg Igor, Đorđević Slobodan, Borović Marko, Lazarević Vladimir, Trešnjić Dragan. 

Prologis: Vitas Damir, Marinković Dragomir, Davidović Konstantin, Rudisnki Roland, Glogovac Uroš, Vojnić Hajduk Bojan, Vildan Nikšić, Veselinov Dejan, Radulović Zoran, Pivarčik Harold, Nedić Nedo, Horvat Miki. 

Finale je bilo veoma uzbudljivo i do kraja neizvesno. Čini se da je ekipa Milleniuam ipak sa većom željom ušla u meč. Požrtvovanom igrom poveli su u 15. minutu golom Trešnjića a samo tri minuta kasnije prednost su udvostručili preko Đerega. U drugom poluvremenu Prologis je zaigrao znatno bolje i vršio stalan pritisak ka golu protivnika. Nerešiva enigma im je bio golman Takač koji je u nekoliko navrata odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu i sigurno je najzaslužniji za pobedu svoje ekipe. U poslednja četiri minuta Prologis je zaigrao riskantno, bez golmana i sa igračem više u terenu, što im se isplatilo dva minuta pre kraja kada su preko Rudinskog napokon savladali golmana Millenniuma za 2:1. Meč je ušao u veoma uzbudljivu završnicu u kojoj je Takač još jednom odličnom intervencijom rešio pitanje pobednika turnira. 

Meč za treće mesto: 192 - Extra Corn 2:2 (0:1) - penalima 6:5

192: Kekić Mladen, Padežanin Ilija, Vukov Saša, Ždrnja Neven, Kalinić Siniša, Gaić Marko, Klašar Marko, Žarković Čedomir, Damjanović Dako, Kopanja Stevo, Babić Slobodan, Cvejić Duško. 

Extra Corn: Dalibor Vasiljević, Darko Vukomanov Šimokov, Masalušić Nikola, Orlovac Aleksandar, Benjak Denis, Šotra Igor, Vujić Slobodan, Vujić Zdravko, Kozoš Igor, Ćuk Gojko, Orlovac Igor, Veslji Semir.

Utakmica za treće mesto okončana je tek posle boljeg izvođenja penala. Slavila je ekipa 192, koja je nadoknadila 0:2 i posle penal serije osvojila treće mseto i ček na 30.000 dinara. 

Poveo je Extra Corn golom Benjaka već u 5. minutu susreta. Usledilo je par šansi na obe strane, ali rezultat se nije menjao do kraja prvog poluvremena. U nastavku susreta u 33. minutu Benjak svojim drugim golom na utakmici udvostručio je prednost Extra Corna i u tom momentu se činilo da je pobednik rešen. Mešutim, ekipa 192 predvođena iskusnim Čedom Žarkovićem nije se predavala. Pet minuta pre kraja meča Klačar je smanjio na  2:1 da bi dva minuta kasnije Žarković poravnao na 2:2. 

U penal seriji fudbaleri iz ekipa 192 postigli su četiri gola za razliku od ekipe Extra Corna koji su tri puta bili uspešni. Trećeplasiranoj ekipi 192 pripao je ček na 30.000 dinara. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search