Pokret nezadovoljan potezima nove uprave grada

Sre, 06.07.2016 - 11:22 -- nikola.tumbas
Jene Maglai press konferencija Pokreta za građansku Suboticu
Jene Maglai press konferencija Pokreta za građansku Suboticu

Jene Maglai ispred Pokreta za građansku Suboticu (PGS) održao je press konferenciju na kojoj je vrlo jasno kritikovao sastav novoformiranog Gradskog veća kao i poteza novog rukovodstva grada koji su do sada učinjeni vraćanjanjem dela bivše administracije koja je radila u periodu 2010 - 2014. (rekavši da su to uglavnom bivši članovi DS-a)

Odmah na početku pressa Maglai je kritikovao medije da ubuduće tačno prenose informacije vezano za PGS.

Što se tiče kritike na odabir članova G.V. Maglai je rekoa da je to bio izbor podobnih osoba a ne stručnih. PGS je očekivao da će doći do iskoraka u kvalitetu rada u narednom periodu ali očigledno je da mandatar nije imao snage da to učini. Konkretno je rekao da nije zadovoljan izborom Timee Horvat i Akoša Ujheija.

- Nastavak nekih projekata iz prethodnog perioda naročito oko sanacije jezera i planove oko Palića smatramo pozitivnim - rekao je Maglai.

Kritikovao je opoziciju prilikom glasanja oko izbora gradonačelnika, (pošto se videlo po brojanju glasova) da je deo odbornika glasao ZA.

Maglai je završio press konferenciju sa komentarisanjem bezbedonosne situaciju u gradu koja postaje loša posle dva smaknuća (izgleda povezana, Vilotijević - Milićević)  koja su se desila u poslednje vreme.

 

Jene Maglai je bio zamoljen da definiše svoju poziciju vezano za mesto predsednika Mađarskog pokreta i funkcije u Pokretu za građansku Suboticu.

 - Ove dve organizacije će biti usko partijske organizacije. MP je nukleus onogo  iz čega je potekao PGS i koji je pomogao da se PGS afirmiše u predizbornoj kampanji. Oni će i dalje ostati usko saradnici i partneri vezani za političku scenu Subotice - rekao je Maglai. -Što sam izabran za predsednika GO MP-a to je odluka članstva kako bi ojačali rad i strukturu pokreta MP u Subotici, ali to ne isključuje moj angažman u PGS-u. Mi ćemo raditi na pararelnom razvijanju rada obe organizacije i uskoro će Pokret dobiti i svoj pravni okvir rada.

 

Na upit da je i on imao problematične članove veća u svom periodu rada Maglai je odgovorio da je on tada imao ograničene mogućnosti izbora a da SNS sada ima daleko veće mogućnosti da izabere kvalitetne ljude za ovaj posao.

 

Sve o ostalo u zvučnom zapisu...

Ličnosti: 
Custom Search