Ekipa Jasimpeks - Banija osvojila turnir u Bajmoku

Ned, 10.07.2016 - 01:44 -- dejan.vukovic

Pobedom Jasimpeks Banija završen je Letnji turnir u malom fudbalu u Bajmoku koji je bio u oprganizaciji MZ Bajmok i FK Radnički 1905. Pobedničkoj ekipi pripao je i nagradni ček od 100.000 dinara. 

Poslednjeg dana Letnjeg turnira u Bajmoku odigrane su utakmice za treće mesto i veliko finale. U borbi za treće mesto ekipa Krivaje je posle penal serije savladala Toplanu sa 6:5, regularni deo završen je rezultatom 3:3. 

Finale: Jasimpeks - Banija : Apoteka Domus 5:4 (0:1)

Jasimpeks Banija: Banjanin Nikola, Pero Maravić, Zdravko Maravić 1, Cvetković Marjan, Milić Đorđija 2, Resanović Dejan, Čizmar Boris 1, Dragosavljević Stevica, Novaković Marko 1, Ivković Andrej.  

Apoteka Domus: Sekulić Milan, Vukoslavović Dušan, Klačar Marko, Žarković Čedomir 1,  Popović Boris, Popović Goran, Kopanja Stevo, Damjanović dako, Nedić Nedo, Grubor Miloš, Grujičić Željko 3, Perišić Filip.   

Finalni meč između ekipa Apoteka Domus i Jasimpeks Banija doneo je puno uzbuđenja i kvalitetnu utakmicu. Pobedila je ekipa Jasimpeks Banija posle rezultatskog preokrteta, odličnom igrom u finišu utakmice. Povela je Apoteka Domus golom Željka Grujičića, koji je bio proglašen za najboljeg igrača na Novogodišnjem turniru u Subotici. Do kraja prvog poluvremena ređale su se prilike na obe strane, ali odličnim  intervencijama oba golmana rezultat se nije menjao.

U nastavku susreta Apoteka Domus je odvostručila vodstvo, međutim ubrzo je Jasimpeks Banija smanjila na 2:1. Sa nova dva gola Grujičića, Apoteka Domus je povela sa 4:2, desetak minuta pre kraja. Nisu se predavali momci Jasimpeks Banije, smanjili su rezultat na 4:3 tako da se ušlo u neizvesnu završnicu. Tri minuta pre kraja rezultat je bio poravnat a samo minut ipo do završetka Jasimpek Banija uspeva da preokrene rezultat i povede sa 5:4. Poslednji minut susreta protekao je u ofanzivi Apoteke Domus, čiji su fudbaleri pokušali sa igračem više u polju i bez golmana da dođu do izjednačenja. Stvorili su dve odlične prilike, ali ih nisu uspeli iskoristiti.

Nakon finalnog meča podeljene su medalje i pehari i proglašeni najbolji pojedinci. Najbolji strelac turnira je Čedomir Žarković (Apoteka Domus). Za najboljeg  golmana proglašen je Banjanin Niklola iz pobedničke ekipe Jasimpeks Banija, dok je najbolji igrač turnira Zdravko Maravić (Jasimpeks Banija) 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search