Predstavljena pojačanja i najavljen meč protiv Voždovca

Pet, 22.07.2016 - 17:04 -- dejan.vukovic

Direktor Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv, Dragan Đorđević predstavio je pojačanja koja je klub angažovao pred početak nove sezone. Klub u novu sezonu ulazi sa ambicijama za plasman u gornji deo tabele, među ekipe koje će se boriti u plej ofu.

Predstavljen je Naemeka Ađuru koji je došao iz Javora i igra na poziciji zadnjeg veznog. Klub je pojačao i internacionalac Marko Anđić, levi bek koji je u svojoj karijeri nije igrao u Super ligi. Bio je član Sevojna 2005 godine i sa njima izborio plasman u Prvu Ligu, nakon toga karijeru je nastavio u Belgiji, a zatim tri sezone proveo u Videotonu a posle na Kipru. Savo Pavićević novi je štoper Spartaka. Igrao je u mnogim klubovima u inostranstvu a protekle dve sezone bio je član šampiona Srbije.

Nemanja Glavčić igra na poziciji zadnjeg veznog a u redove subotičana došao je iz Partizana. Levi bek Marko Bašanović došao je iz FK Rad. Na štoperskoj poziciji novajlije su Aleksandar Radovanović i Nemanja Ćalasan koji je prošao sve selekcije Spartaka a prošle sezone bio na kaljenju u gradskom klubu Bačka 1901. Ugovor je potpisao i Milivoje Krmar mladi ofanzivni vezni igrač koji je takođe prošao sve selekcije Spartaka. Novi član subotičana je i knez Haoran Žong, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Nakon predstavljanja igrača, šef struke Andrej Černišov najavio je početak sezone i očekivanja u prvoj utakmici ukojoj fudbalčeri Spartaka gostuju ekipi Voždovca. Taj meč se igra u Beogradu u subotu 23. jula od 20 časova. 

– Nadam se da će nova sezona biti interesantnija nego prošla. Posle odrađenih priprema na Zlatiboru igrači su dobili nekoliko slobodnih dana. I nakon toga smo se počeli spremati za meč protiv Voždovca. Svi igrači su zdravi i spremni i posle današnjeg treninga ćemo odrediti ekipu koja će se putovati za Beograd. Prva utakmica u prvenstvu uvek je posebna, svi igrači iščekaju takmičarske mečeve. Najvažnije je da se igrači što pre oslobode pritiska početka prvenstva. To važi za mlade igrače ali i za one malo starije. - istakao je Černišov

U Subotici je bilo dosta promena u igračkom kadru – Dosta igrača smo gledali tokom ovog perioda. Svi oni koji su potpisali ugovore sa nama nam odgovaraju po svojim karakteristima. Svakom igrači je potrebno neko vreme da se adaptira na novu sredinu. Nekima je za to potrebno manje vremena a nekome treba više, sve je to individualno. No, svi oni koji su došli, razumeli su naše zahteve i zadovoljni smo sa njima. Međutim nikome od tih igrača koji su došli nije zagarantovano mesto u prvom timu. Oni svojim radom na treninzima i dobrim igrama na utakmicama treba da zarade svoje mesto u timu

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search