Trijumf Kristijana Juhasa u Nišu

Ned, 24.07.2016 - 00:11 -- dejan.vukovic

Član Tenis kluba ”Spartak”, Juhas Kristian osvojio je prvo mesto na međunarodnom turniru za juniore do 16. godina koje je održano u Nišu. Kristian je u finalu pobedio Nikolu Slavića iz Švedske sa 2:0.

Subotičanin je do trijumfa došao vrlo ubedeljivim nastupom tokom celog turnira ne izgubivši ni jedan set. Posebno je ubedljiv bio u završnici turnira. U polufinalu je slavio protiv Sabita Šuntića sa 2:0 (6:1, 6:1), dok je u finalu  pobedio Nikolu Slavića iz Švedske sa 2:0 (6:2,6:1). 

Kristian Juhas je na pet poslednjih medjunarodnih turnira za uzrast do 16. godina osvojio tri puta drugo mesto i jedno treće mesto. Sem ovog trijumfa svakako mu je najveći uspeh zauzimanje drugog mesta na turniru druge kategorije u Čakovcu (Hrv) - TE&16, gde je do finala izgubio samo 12 gemova u pet mečeva. Ovi uspesi nisu ostali nezapaženo. Teniski Savez Srbije je Kristiana Juhasa uvrstio u reprezentaciju Srbije za nastuo na ekipnom prvenstvu Evrope koje se održava u Italiji u vremenu od 27.07. do 29.07.201.godine.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search