Prvi poraz vaterpolista

Pon, 25.07.2016 - 00:05 -- dejan.vukovic

Jezero - Spartak Prozivka 11:10 (5:2,1:3,2:0,3:5)

Spartak Prozivka: Uzelac, Č. Varkulja 2, , V. Varkulja, A. Horvacki 1, Tonković, Vučković, Goločorbin, Ćurčin 6, Horvacki 1, Popović 1, Stojanović, Zeljković, Pejčić. Trener: Nemanja Andrić.

Vaterpolisti Spartak Prozivke doživeli su prvi poraz u Drugoj ligi. Subotičani su bili nadomak osvajanja bodova u Beloj Crkvi, ali su popustili u samom finišu što je iskoristio domaćin za minimalan trijumf. 

Spartak Prozivka je u ovom susretu nastupio oslabljen bez pomoći Bogdanovića i Vuksanovića što se u značajnoj meri osetilo na njihovoj igri.  Domaćin je odlično započeo susret, poveli su sa 5:0 u 6. minutu susreta. Sa dva gola u nizu Spartak Prozivka je smanjila na 5:2. 

Nastavili su subotičani u istom ritmu i tri minuta do isteka druge deonice poravnali rezultat na 5:5. Na odmor se ipak otišlo sa minimalnom prednošću domaćina od 6:5. Treći deo pripao je ekipi Jezero, čiji su vaterpolsti ovaj deo dobili sa 2:0 i povećali prednost na 8:5.  

Nakon minut ipo igre u poslednjoj četvrtini Jezero je imalo prednost od 9:5 i očekivala se njihova sigurna pobeda. Međutim, nisu se predavali mladi izabranici trenera Nemanje Andrića. Napravili se neverovatnu seriju, za pet minuta su postigli pet goova i preko Ćurčina poravnali na 9:9. Isti igrač je tri minuta pre kraja doveo subotičane po prvi put u vodstvo, 9:10. Ipak domaćini su u završnici postigli dva gola u nizu i na kraju slavili sa minimalnih 11:10. 

Uprkos porazu subotičani se i dalje nalaze na deobi prvog mesta sa 9 osvojenih bodova i velikom šansom da osvoje jedno od prva dva mesta koje vode u play of za popunu 1b Lige.  

Autor teksta: 
Custom Search