Počinje teniski fjučers na terenima TK Spartak

Pet, 12.08.2016 - 17:20 -- dejan.vukovic

Teniski klub Spartak je domaćin trinaestog po redu teniskog fjučers turnira sa nagradnim fondom od 10.000$, koji počinje u subotu 13. avgusta na terenima u Dudovoj šumi. Ove godine interesovanje je izuzetno pa će se tako u kvalifikaciojama naći čak 96 tenisera što znači da će biti preko 120 učesnika iz celog sveta sa svih kontinenata osim iz Afrike. 

Više o podataka o samom turniru izneo je Milan Vučković, predsednik TK Spartak - Turnir je stekao veliku reputaciju što se vidi po velikom odzivu. Prvi nosilac nam dolazi iz Australije, Kristofer Okonel koji je 438 nma rang listi. Drugi je Italijan Stefano Travelja, treći Ljubomir Čelebić iz Crne Gore a naš najbolji iz Srbije je Dejan Katić koji je četvrti nosilac. Imamo učesnike iz Amerike, Brazila i Meksika zatim tu je takmičar iz Izraela pa sa dalekog Istoka iz Japana i Kine i normalno iz Evrope iz skoro svih zemalja. Do sada smo uvek dobijali odlične ocene za organizaciju ovih turnira. Turnir se organizuje uz veliku podršku Teniskog Saveza Srbije, ali i grada Subotice koja je ove godine izdvojila 400.000 dinara. Otkazani su svi turniru u Turskoj pa smo zamoljeni od ITF-da primimo veći broj kvalifikanata te ćemo umesto 64 imati 96 tenisera u kvalifikacijama što znači da će ukupno biti oko 120 tenisera, što je najbrojnije i najkvalitetnije do sada. 

Kvalifikacije počinju u subotu 13. avgusta i traju do 15. avgusta. Igra se na 6 teniskih terena. Glavni turnir počinje u utorak 16. avgusta kada će biti i svečano otvaranje. Finale je na programu u nedelju 21. avgusta od 10 časova. 

Na konferenciji posvećenoj turniru našao se i mladi teniser Juhas Kristijan koji je u poslednje vreme znatnio popravio svoj plasman u konkurenciji tenisera do 16 godina. Trenutno je oko 30 mesta na listi najboljih iako ima 15 godina pa je zbog toga i najbolje plasirani teniser iz Srbije. U poslednjih pet finala osvojio je dva turnira i sada se sprema za turnir koji će se održati u Sarajevu. - Puno sam se pripremao za ove turnire. Formu sam tempirao za leto kada ima puno turnira što je mogućnost za napredak.  Vredno sam radio sa trenerom, Ladislavom Demeterom i očekivao sam uspeh. Odigrao sam osam turnira i bio u pet finala, nažalost prva tri finala sam izgubio a na poslednja dva u Nišu i Podgorici sam trijumfovao. U nedelju idem u Sarajevo i očekujem ponovo dobar plasman. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search