Vaterpolisti sa prve pozicije čekaju plej of

Sub, 13.08.2016 - 21:14 -- dejan.vukovic

Spartak Prozivka - Jezero 19:10 (5:3,7:1,5:2,2:4)

SRC Prozivka, Sudija: Bašanji Đerđ i Nišavić Vukašin. Gledalaca: oko 100. 

Spartak Prozivka: Uzelac, Varkulja Č. 2, Varkulja V.,Ćurčin 2, Lavadinov 3, Horvacki A. 1, Tonković 2, Vučković 4, Horvacki S.2, Katić 2, Popović Đ., Kokai, Zeljković, Goločorbin 1.

Vaterpolisti Spartak Prozivke ubedljivo su slavili u poslednjoj ligaškoj utakmici i sa prvog mesta čekaju plej of za popunu 1B lige koji se igra sledeće nedelje u Subotici. 

Subotičani su pokazali dominaciju i bez Bogdanovića, najboljeg u dosadašnjem delu prvenstva ubedljivo slavili nad drugoplasiranom ekipom Jezera sa 19:10. Utakmica je rešena već na polovini susreta pošto se na odmor otišlo sa 12:4 u korist Spartak Prozivke. 

Jezero je povelo golom Đurića, međutim to nije omelo domaće koji su postigli tri gola u nizu i preokrenuli na 3:1. Najbolji pojedinac u redovima Jezera, Aleksandar Pejčić smanjuje na 3:2 da bi Lavadinov i Čongor Varkulja doveli prednost subotičanima od 5:2.  Prvi period završen je vodstvom Spartak Prozivke od 5:3. 

Domaći su svoju dominaciju pokazali u drugom periodu koji su dobili sa 7:1 i praktički rešili pitanje pobednika. Četvrtina je počela golom Pejčić koji je smanjio rezultat na 6:4, kada je usledila serija subotičana od 6:0 za ubedljivih 12:4, na polovini susreta.  

Nastavili su domaći sa dobrom igrom i u trećem periodu koji su dobili sa 5:2 i tako povećali razliku na plus jedanaest golova 17:6. U poslednjoj četvrtini trener Andrić je šansu pružio svim igračima. Na kraju ubedljiva pobeda Spartak Prozivke sa kojom su overili prvo mesto u Drugoj ligi grupa Sever.

Subotica će na bazenu SRC Prozivka sledećeg vikenda, 20. i 21. avgusta biti domaćin plej ofa za dopunu Prve B lige. N aturniru plej ofa igraju dve najbolje ekipe iz Dve druge lige pa će se tako u prvom polufinalnom susretu sastati Goč i Jezero a u drugom Spartak Prozivka i Radnički. Pobednici ovih susreta će obezbediti ulazak u Prvu B ligu, ali će i pored toga odigrati finalni meč u nedelju 21. avgusta za ukupnog pobednika plej ofa. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search