Na teniskim terenima TK Spartak zvanično otvoren fjučers turnir

Sre, 17.08.2016 - 14:22 -- dejan.vukovic

Na tenskim terenima u Dudovoj šumi počeo je glavni deo trinaestog po redu fjučers turnira sa nagradnim fondom od 10.000$ u organizaciji Teniskog kluba Spartak.

Ove godine turnir je izuzetno posećen i do sada najjači. U kvalifikacijama se našlo čak 96 tenisera što znači da će sa onima koji su se direktno našli u glavnom žrebu kroz ovaj turnir proći preko 120 učesnika. Organizatori ističu da su došli igrači iz celog sveta sa svih kontinenata osim iz Afrike.

Glavni turnir je počeo u utorak 16. avgusta i traje do nedelje 21. avgusta kada će se od 10 časova održati finale. Turnir je zvanično otvorio teniska legenda Nikola Špear koji je poželeo sreću svim takmičarima.

Milan Vučković, predsednik TK Spartak ističe važnost ovakvih turnira za mlade igrače - ovo je fjučers turnir, prva stepenica u profesionalnim turnirima. Samo ime im govori da se radi o turnirima koji bi trebali da obezbede budućnost teniserima. Nikada nismo imali bogatiji turnir što se tiče kvantiteta ali i kvaliteta. Otkazano je niz turnira u Turskoj, zbog čega smo morali da povećamo kvalifikacije sa 64 na 96 učesnika, a što se tiče kvaliteta sama činjenica da je najbolje plasirani igrač 368 dovoljno govori o tome . Davno nismo imali takvu situaciju. Sledeći je Mate Delić koji je 484 a bio je u prvih 150. Treći je Travaljan iz Italije koji je momentalno na 550 mestu a pre povrede je bio 180. Svi ti rangovi nagoveštavaju kvalitetnu tenisku nedelju i uzbudljiv turnir.

Prisutnima se obratio i Nemanja Simović, član gradkog veća zadužen za sport i omladinu - Ovo je jedno od lepih sportskih dešavanja u lepezi sporta kada je grad Subotica u pitanju. Lokalna samouprava je sa zadovoljstvom pomogla jednu ovakvu manifestacju, ovako kvalitetan turnir. Imamo čak 120 tenisera iz 46 zemalja što je impozantan podatak. Čuli smo da imamo visoko rangirane igrače što govori o samom kvalitetu turnira. Iskrena je želja svih nas da ovaj turnir bude odskočna daska za sve one koji ovde budu ostvarili dobre rezultate. Ujedno hvala na svom trudu Teniskom klubu Spartak koji su našli rešenje i ljude dobre volje da još jednom organizuju ovako kvalitetrno takmičenje u našem gradu. Danas me posebno raduje što je ovo lep dan za subotički i srpski sport, Davor Štefanek je u finalu i obezbedio je sigurnu medalju. On je član sportskog društva Spartak i Rvačkog kluba Spartak i na to smo posebno ponosni.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search