Tomislav Brkić osvojio fjučers u Subotici

Ned, 21.08.2016 - 23:41 -- dejan.vukovic

Profesionalni teniski fjučers turnir sa nagradnim fondom od 10.000 $ okončan je danas finalnim mečem na terenima u Dudovoj šumi u organizaciji teniskog kluba Spartak. Trijumfovao je Tomislav Brkić, teniser iz Bosne i Hercegovine koji u finalu sa 2:0 (6:4, 6:2) savladao Ljubomira Čelebića iz Crne gore. 

U prvom setu Brkić je dobro počeo, poveo je sa 3:1, a potom je Čelebić uspeo da se vrati u meč nakon osvojenog brejka. Ipak, finiš seta pripao je bolje rangiranom igraču koji je set završio atraktivno. Čelebić je drugi set počeo veoma nervozno, Brkić je lako dobio brejk, potom i sačuvao svoj servis za 2:0. Čelebić je smogao snage da se vrati u meč, poravnao je na 2:2, a kada se činilo da meč može ući u neizvesnu završnicu, usledili su novi dobri poeni Brkića koji je delovao iskusnije i vrlo brzo rešio drugi set sa 6:2

Nakon osvojene titule Brkić je istakao kvalitet turnira - Bilo je to dosta dobrih igrača, ne pamtim da sam igrao jači turnir ovog ranga. Imao sam težak duel u polufinalu, savladao sam odličnog Italijana Travalju u tri seta, a u finalu sam imao izuzetno nezgodnog protivnika. Dosta sam ovavkih mečeva imao u karijeri, ovo mi je deseta ovakva titula, tako da je iskustvo bilo presudno .

Trofeje najboljima uručili su Nikola Špea, najbolji igrač u istoriji subotičkog tenisa, i Kristijan Juhas, mladi talentovani igrač Spartaka koji je obezbedio igranje ma masters turniru Evrope za igrače do 15 godina.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search