Delegacija Vranja u poseti Subotici

Pon, 22.08.2016 - 16:52 -- nikola.tumbas
Slobodan Milenković gradonačelnik Vranja o poseti Subotici
Slobodan Milenković gradonačelnik Vranja o poseti Subotici

Gradonačelnik Bogdan Laban sa Nebojšom Darabošem, članom Gradskog veća zaduženog za privredu i turizam, primio je danas delegaciju grada Vranje, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, koja je došla da se upozna sa načinom rada Slobodne zone Subotica.

U pratnji delegacije Vranja bio je savetnik u Vladi Srbije, Jerg Heskens.

U prilogu izjava gradonačelnika Vranja, Slobodana Milenkovića.

***

Dopuna izveštaja - Boris Šuman

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da Subotica od Vranja, na primeru Vranjske banje, može da nauči po pitanju razvoja turizma.

“Očekujemo ulaganja u turizam, gde su zbog Vranjske banje ispred nas, dok mi pokušavamo da Paliću vratimo pravi sjaj”, rekao je Laban.

Inicijativa za saradnju potekla je lično od premijera Srbije Aleksandra Vučića, čiji je savetnik za privlačenje investija, nemački ekspert Jerg Heskens ocenio da ova dva grada mogu mnogo da nauče jedni od drugih.

“Vranje od Subotice može dosta toga da nauči po pitanju privlačenja stranih investicija. Probleme koje je do pre šest ili sedam godina imala Subotica sada ima Vranje i na njenom primeru može da vidi na koji način se dugoročno rešava problem nezaposlenosti”, rekao je Heskens.

Custom Search