Trijumf Spartak Prozivke u plej ofu Druge lige

Pon, 22.08.2016 - 01:33 -- dejan.vukovic

Spartak Prozivka - Goč 18:9 (4:0,5:3,3:4,6:2)

Spartak Prozivka: Popović, Č. Varkulja 1, Bogdanović 7, V. Varkulja, Đurčin 1, Horvacki 1, Vučković, Katić 1, Vuksanović 4, Šormaz 2, Popović 1, Tonković, Uzelac, Kokai.

Goč: Stamenić, Stanojević, Popović 2, Ćirić 2, Milojević, Mihajlović 1, Tomašević 2, Paričić, Marković, Trifunović, Vasić 2, Džamić, Miodragović. 

Vaterpolisti Spartak Prozivke trijumfalno su završili takmičenje u Drugoj ligi. Nakon jučerašnje ubedljive pobede nad Radničkim, subotičani su ponovo pokazali svoje kvalitete i u finalnom duelu lako savladali Goč sa 18:9. Osvojili su prvo mesto u Drugoj ligi i time izborili plasman u Ppvu B ligu zajedno sa današnjim finalistom. 

 Domaći su nametnuli visok ritam od samog početka utakmice. Prvu četvrtinu su završili sa ubedljivih 4:0 i pokazali želju za pobedničkim peharom. Goč je prvi gol postigao u 3 minuti druge četvrtine za 5:1. Odgovorili su domaći preko Šormaza i Bogdanovića za vodstvo od 7:1. na poluvreme se otišlo sa ubedljivih 9:3 u korist domaćina. 

Goč je najveći otpor pružio u trećem periodu koji su dobili sa 3:2 i smanjili prednost Spartak Prozivke na plus pet, 12:7.  Katić a zatim i danas veoma raspoloženi Bogdanović vraćaju na plus sedam golova razlike i praktički rešavaju pitanje pobednika pet minuta pre kraja susreta, 14:7. Nisu posustajali domaći vaterpolisti, napravili su novu seriju od 4:0 za velikih i nedostižnih 18:7 minut pre kraja susreta golom Popović Đorđa. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search