Spartak Vojput bolji od prvaka Prve lige Mađarske

Uto, 23.08.2016 - 01:46 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - FKSE Algyo 33:25 (18:11)

Subotica, Hala sportova. Gledalaca: oko 100. Sudije: Knežić Vladimir i Pešić Marko.

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Peić Tukuljac 1, Đekić 2, Perović 3, Stevanović 2, Radosavljević 2, Medić 7, Delibašić 1, Petrović, Stefanović 4, Županjac 3, Jelić 3, Nikolić 1, Rakocija 3, Trivunov, Kojadinović 1, Abadžić.

FKSE Algyo: Deak, Gera, Beleczki 3, Teimel 1, Simon 9, Raffai, Ambrus 2, Vadkerti 3, Gazso 4, Toth, Szelpai 2, Varga 1, Miklos.

Rukometaši Spartak Vojputa u drugoj kontrolnoj utakmici ugostili su prvaka Prve lige Mađarske ekipu Algyo. Utakmica je poslužila treneru Lakoviću da proveri formu svojih momaka i da ih uigrava za novu sezonu.

Meč je počeo vodstvom gostiju iz Mađarske sa 2:0. Usledilo je brz odgovor subotičana koji su preko Jelića i Županjca izjednačili rezultat da bi Đekić i Medić preokrenuli na 4:2. U desetom minutu Županjac je sa pola terena pogodio prazan gol za 7:3. Nizale su se brze akcije igrača Spartak Vojputa koji su na kraju prvog poluvremena imali prednost od 7 golova, 18:11.

U nastavku susreta mladi pivot Nikola Stefanović postigao je tri gola i doveo svoj tim u prednost od 22:13. Nakon uspešnih odbrana golmana Petrovića, mrežu protivnika su pogodili Radosavljević i Marko Perović za 11 golova viška u 38. minutu, 24:13. Algyo je uspeo da smanji osetnu prednost domaćih, međutim Nikolić i danas veoma raspoloženi Medić vraćaju dvocifrenu razliku, 30:20, šest minuta pre kraja.

U finišu utakmice trener domaćih Slaviša Laković šansu je pružio svim mlađim igračima koji su se dobro borili i pružili dostojan otpor protivnku. Konačan rezultat postavio je Kojadinović u poslednjim trenucima susreta. Subotičani sledeću prijateljsku utakmicu igraju u Mađarskoj protiv ekipe Toroksentmiklos, člana Prve lige Mađarske.

Custom Search