Upozorenje za pčelare - Najava tretmana suzbijanja odraslih komaraca

Kategorija: 

Preduzeće „Oris“ d.o.o. iz Sombora, obaveštava građane o izmeni termina za vršenje tretmana odraslih komaraca sa zemlje zbog nepovoljnih meteroloških uslova u prethodnom periodu. Suzbijanje odraslih komaraca će se izvršiti u periodu od 26.08. - 29.08.2016. godine. Tretman  odraslih komaraca sa zemlje će se izvršiti prvog dana sa povoljnom meterološkom situacijim u vremenu od 18:30 do 23:00 časova. Tretmani će se vršiti na teritoriji sledećih mesnih zajednica: MZ Zorka – urbani deo, MZ Dudova Šuma, MZ Centar 1, MZ Centar 2, MZ Centar 3, MZ Bajnat, MZ Prozivka, MZ Palić (urbana zona), MZ Palić (turistička zona), MZ Hajdukovo i MZ Stari Žednik.

Tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin. Preparat je toksičan za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana.

Dejstvo navedenog preparata traje 3 dana. Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman dostupne su na facebook i internet stranici (www.oris.rs) preduzeća „Oris“ doo Sombor. Telefoni za sve informacije su: 025/515 50 55.

Tagovi: 
Custom Search