Stevan Kojić: Samoodrživi sistemi apsurda

Čet, 25.08.2016 - 13:07 -- darko.kovacevic

Pozivamo vas u petak 26.08.2016.godine u 19 sati u Galeriji "dr Vinko Perčić", Maksima Gorkog 22, u Subotici, na izložbu multuimedijalnog umetnika Stevana Kojića naziva "Samoodrživi sistemi apsurda".

Izložba je otvorena do 23.09.2016.godine i može se pogledati svaki radni dan od 10-18 sati.

*

STEVAN KOJIĆ (1973, Kikinda) je diplomirao i magistrirao na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Vanredni je profesor na katedri za Nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Njegova osnovna interesovanja se kreću u polju istraživanja relacija između umetnosti, društva, nauke i tehnologije kroz odnose: analogno/digitalno, biologija/tehnologija, ekologija/ekonomija, low-tech/hi-tech, otvoreni/zatvoreni sistemi, vreme/prostor, virtualno/realno i dr.

Stevan Kojić pristupa umetnosti kroz istraživanje složenih interrelacija između umetnosti, društva, nauke i tehnologije, koristeći mogućnosti različitih medija, što njegova umetnička dela čini interdisciplinarnim na više načina. Ne razmišljajući o tradicionalnim granicama postavljenim između različitih medija i tehnika, autor ispituje aktuelna društvena pitanja koristeći savremena tehničko-tehnološka dostignuća, audio-vizuelne, digitalne i elektronske medije. U svom umetničkom projektu "Samoodrživi sistemi apsurda" Stevan Kojić se bavi savremenim temama kao što su: ekologija, iskorišćavanje prirodnih resursa, genetska modifikacija, robotika i stvaranje samoodrživih sistema. U okviru laboratorije "Samoodrživih sistema apsurda"; koja je sastavljena od međusobno povezanih i uzajamno zavisnih bio-tehnoloških segmenata, kreira specifične eko-tehnološke sisteme koristeći metode i mogućnosti novih medija, nauke i tehnike. U simbiozi predmeta iz svakodnevnog okruženja umetnika, elektronskog otpada i živih organizama nastaje svojevrsno alternativno bio-socijalno stanište sa potencijalom daljeg širenja i transformacije.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 26.08.2016 - 19:00
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 26.08.2016 - 21:00
Kategorija: 
Custom Search