Pobeda rukometaša Spartak Vojputa i u drugom susretu

Sub, 27.08.2016 - 02:24 -- dejan.vukovic

Torokszentmiklos - Spartak Vojput 21:25 (14:14)

Torokszentmiklos, Sudije: Kovač Ištvan i Peli Šandor. Gledalaca: oko 400

Torokszentmiklos: Feher, Kovacs, Stefan 2, Gal, Hajdu 3, Miksi 1, Csuka 1, Gyarfas 3, Forgacs 6, Vujović 3, Nagy, Farkas 1,Kovacs I., Deak 1, Pesti, Turi

Spartak Vojput: Petrović, Kosović, Peić Ž., Đekić 1, Perović 1, Stevanović, Radosavljević 5, Medić 1, Rakocija 2, Stefanović, Županjac 5, Delibašić 4, Jelić 4, Nikolić, Potpara 2, Petrović, Mjerimačka.

Rukometaši Spartak Vojputa slavili su i u drugoj utakmici protiv domaćina Torokszentmiklosa. Današnji meč koji je odigran pred oko 400 gledalaca bio je neizvesniji od jučerašnjeg. Subotičani su boljom igrom u finišu slomili otpor domaćina i zasluženo slavili.

Meč je odlično počeo za putare, koji su poveli sa 4:0 u 3 minutu. Mađari prvi gol postižu u 4 minutu da bi pet minuta kasnije poravnali na 5:5. Vujović dovodi domaćina do prvog vodstva od 7:6, međutim već u sledećem napadu efektnom akcijom Radosavljevića i Županjca, dva krila subotičana Županjac poravnava na 7:7. Sa dva gola Radosavljevića u nizu Spartak Vojput je imao prednost od 9:11. Prednost od dva gola održavali su do samog finiša prvog dela, ipak na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom 14:14.

Početak drugog poluvremena obeležio je golman domaćih koji je uspešno zaustavio nekoliko dobrih šuteva rukometaša Spartak Vojputa. Njegovom zaslugom stigli su do dva gola viška, 18:16. Nisu se predavali subotičani, zaigrali su snažnije u odbrani, golovima Delibašića i Jelića poravnali na 18:18, da bi pet minuta pre kraja susreta Županjac sa sedam metara doveo prednost od tri gola 20:23. Đekić pogađa u sledećem napadu za 20:24 i rešava pitanje pobednika.

Nakon odigrane utakmice rukometaši su se vratili u Suboticu, a već u nedelju 28. avgusta igraju novi prjateljski meč i to u Kanjiži protiv reprezentacije Saudijske Arabije. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search