Pobeda Srbije i Ukrajine na otvaranju turnira Stevan Ćele Vilotić.

Pet, 02.09.2016 - 01:35 -- dejan.vukovic

Srbija – SAD 2:1 (1:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 500. Sudija: Nemanja Ćirić, pomoćnici: Atila Harmat i Matija Nađ Olajoš.trelci: 1:0 Petrov u 28. minutu, 1:1 Kalviljo u 41. minutu, 2:1 Zlatanović u 88. minutu

Srbija: Ilić, Terzić (46. Radić), Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrov, Vlahović (78. Zlatanović), Račić (71. Popović), Petrov (59. Romanić),  Nikoljić (46. Mesarović)

SAD: Skot, Munjoma, Nelson (46. Perez), Barbir, Kalviljo, Vaskez (62. Galjardo), Da Silva (46. Moris), Ozeri, Mihailović (46. Hernandez), Ditrih, Vrajt (82. Zubak)

Danas je zvanično započeo 23 memorijalni turnir "Stevan ćele Vilotić" Prvog dana turnira subotička publika mogla je da uživa u dve utakmice i to obe veoma zanimljive. Srbija i SAD su snage odmerili na Gradskom stadionu dok su na terenu Bačke igrali Ukrajina i Izrael. Na obe utakmice su postignuta po tri gola i pokazan je vrlo dobar fudbal.

Čast da izvede početni udarac na 23. Memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ imao je Nemanja Matić, reprezentativac Srbije. Naš proslavljeni reprezentativac izdvojio je i vreme da bude deo zajedničke foto uspomene sa reprezentacijama Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je startnu pobedu izvojevala u 88. minutu golom Zlatanovića. Početnu inicijativu imala je reprezentacija SAD-a, a prvu ozbiljniju priliku stvorili su u 11. minutu, Oboren je Vrajt, iskosa sa leve strane loptu je ubacio Mihailović, a Barbir je glavom šalje lpreko gola. Srbija je vrlo brzo adekvatno odgovorila. Igrao se 17. minut kada je Račić proigrao Petrova, koji je bio brži od rivala, usledio je pas ka petercu, međutim Barbir je presekao taj pas i sačuvao svoj gol. Još bolju priliku reprezentacija Srbije je imala u 25. minutu, Gojkov je asistirao ka Petrovu, čiji šut su izblokirali u poslednjem trenutku. Do vodstva Srbija je došla u 28. minutu, snažnim i preciznim šutem save Petrova. Nakon vodstva Srbija je još jače nastavila sa napadima, odličnu priliku propustio je Petrov koji je glavom za malo bio neprecizan. Amerika je poravnala u 41. minutu, loptu je sa desne strane ubacio Mihailović ona dolazi Kalvilja koji u padu glavom poravnava na 1:1. 

Nastavak utakmice počeo je napadima Srbije, šansu su imali Gojkov i Račić ali je oba puta odbrana Amerike odlično intervenisala.  U 76. minutu Srbija je imala odličnu priliku, Romanić je uposlio Gojkova koji je odlično šutirao, ali je golman Skot uspeo da odbije loptu, koja dolazi do Popovića koji ne uspeva da savlada golmana SAD. Srbija je do pobede došla u 88. minutu. Zlatanović je iskoristio dobijenu priliku i zatresao mrežu za 2:1. U drugom susretu koji se igrao na stadionu FK Bačka, Ukrajina je savladala ekipu Izraela takođe sa 2:1. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search