Saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu

Čet, 08.09.2016 - 18:00 -- dejan.vukovic

Suboticu su posetili Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez i predsednik Univerzitetskog sporta, Siniša Jasnić koju su sa Nemanjom Simovićem članom Gradskog veća zaduženim za sport, omladinu i turizam dogovorili strategiju dalje saradnje. 

Konstruktivni sastanak održan je u Gradskoj kući - Palić će u julu 2017. godina biti domaćin prestižnog veslačkog univerzitetskog takmičenja, Prvenstva Evrope, na kojem će učestvovati preko 500 učesnika, a to će mnogo značiti za popunjavanje naših turističkih potencijala. Biće to još jedna u nizu manifestacija koju smo sa zadovoljstvom prihvatili, a uveren sam da ćemo, kao i do sada, odgovoriti svim izazovima. Želimo da naša saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu bude plodonosna u naredne četiri godine, a nama su uvek cilj novi sportski tereni. Tereni sa tartan podlogom su nekada nicali u našem gradu „kao pečurke“, sada želimo da to tako bude i dalje. Želja nam je da teren u Aleksandrovu presvučemo sa tartan podlogom, pa ćemo sigurno aplicirati sredstva za taj teren. Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat zajedno će investirati i u izgradnju novog „manježa“ konjičkom klubu "Fejvori" na Kelebiji kako bi polovinom naredne godine mogli da budemo domaćini jednog velikog evropskog takmičenja u konjičkom sportu – istakao je Nemanja Simović.

Vladimir Batez, pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, potvrdio je da je sastanak bio pozitivan i da su teme bile važne za sportsku Suboticu. - Srbija je dobila organizaciju Evropskog univerzitetskog prvenstva, pa je naša tema bila vezana za taj detalj. Govorili smo o temama vezanim za sportsku infrastrukturu, prioriteta. Sekretarijat u novoj sistematizaciji ima sektor za infrastrukturu, što će znatno unaprediti rad Sekretarijata, ali i sve ono što se tiče sportske infrastrukture u Vojvodini. Subotica je grad sporotva, grad šampiona i sa velikim zadovoljstvom pričamo o istoriji sporta, ali i aktuelnim rezultatima. Sistem sporta je za primer, tako da ćemo nastaviti sa saradnjom i videćemo se u najkraćem roku, da porazgovaramo o realizaciji konkretnih stvari.

Više o samom Studentskom prvenstvu Evrope u veslanju rekao je Siniša Jasnić, koji je istakao da je Srbija poznata veslačka nacija, te da je to i način da se realizuje dobra saradnja. - Biće tu možda i više od 500 učesnika u Subotici, nadam se da će tu biti i Martin Mačković, prvak sveta, upravo član VK Palić. Mi se nadamo da ćemo pomoći u razvoju infrastrukture.

Spomenuta je i atletska staza na Gradskom stadionu koja bi u narednoj godini trebala da bude realizovana. Batez je izneo informaciju da se Subotica, uz Pančevo i Zrenjanin nalazi među tri prioriteta za poboljšanje uslova za atletiku. Zrenjanin bi trebalo da dobije tartan stazu ove godine a Subotica je narednio grad koji očekuje postavljanje nove atletske tartan podloge. 

Nakon sastanka obišli su teren u Aleksandrovu i manjež koji je počeo sa izgradnjom na Kelebiji.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search