Nebojša Keljanović svetski vicešampion

Uto, 13.09.2016 - 22:32 -- dejan.vukovic

Subotički sportisti nižu velike svetske rezultate proteklih medsec dana. Nakon Davora Štefaneka, Nikole Kalinića i Martina Mačkovića još jedan naš sugrađanin osvojio je Svetsku medalju. Reč je Nebojši Keljanoviću koji je osvojio srebrnu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu u kik boksu koje je održano u Dablinu u Irskoj. 

Nebojša je bio blizu i najsjajnijeg odličja. U finalu protiv takmičara iz Rusije vodio je u prve dve runde, međutim kako i sam kaže nedostajalo mu je snage u trećoj rundi i na kraju je poražen. Srbiju je na ovom prevenstvu predstavljalo deset takmičara, osam u muškoj konkurenciji i dve takmičarke. Interesantno je da samo jedan takmičar iz Srbije nije osvojio medalju, što dovoljno govori o kvalitetu naših kik boksera u svetu. Osvojili su tri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju. 

Subotički kik bokser izneo je  svoje dalje planove - Bila mi je ovo izlazna juniorska godina i nastavljam da se pripremam za seniorsku konkurenciju. Prvu ću se takmičiti u B klasi a želim da doguram do A klase i da se takmičim sa najboljima. Član sam Kik boks kluba Spartak i ovim sportom se bavim pet godina a protekle četiri se aktivno takmičim. Više puta sam bio juniorski i seniorski prvak Srbije 

Autor teksta: 
Custom Search