Ubedljiva pobeda Spartak Vojputa

Sub, 24.09.2016 - 23:18 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Požarevac 34:24 (17:10)

Subotica, Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Alimpić Milenko i Crnjanski Zdravko. Sedmerci: Spartak Vojput 2/2, Požarevac 3/2.

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Mikić 1, Đekić 3, Kojadinović 1, Perović, Potpara 2, Medić 2, Delibašić, Petrović, Radosavljević 5, Županjac 8, Jelić 6, Čupić, Rakocija 6, Abadžić.

Požarevac: Vitas, Stokić, Todorović D. 4, Alčaković 1, Petković 5, Veljković, Milenković 2, Milutinović 1, Radisavljević, Čavaljuga 1, Antelj, Pavlov 5, Todorović Đ. 2, Todorović P., Petrović 3.

Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su treću prvenstvenu pobedu u 4. kolu Super rukometne lige Srbije. Ubedljivo sa deset golova razlike savladali su ekipu Požarevca u meču koji su kontrolisali od samoga početka.

Odlično su počeli utakmicu domaći rukometaši. Nakon početnog i jedinog vodstva Požarevca od 1:0, domaći preko Jelića i Županjca preokreću rezultat na 2:1. Petković je sa sedam metara poravnao na 2:2 kada je usledila serija Spartak Vojputa, nanizali su domaći rukometaši osam golova u nizu i uz pomoć raspoloženog golmana Petrovića stigli su do ubedljivih 10:2 polovinom prvog poluvremena.

Požarevac je iskoristio dva igrača viška u polju i smanjio na 10:4. Gosti su sa dva gola u nizu u 25. minutu prišli na 13:9. Usledio je tajm aut koji je zatražio Slaviša Laković nakon kojeg je Jelić prekinuo mini seriju gostiju a u sledeća dva napada Rakocija vraća na plus sedam, 16:9. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 17:10.

Domaći su nastavili sa dobrom igrom i u nastavku utakmice. Potpara je u 34. minutu povećao prednost na 20:11. Razbranio se Dušan Petrović koji je na muke stavljao igrače Požarevca, nanizao je čak 20 odbrana u ovom susretu i zasluženo poneo epitet junaka susreta. Nakon uspešnih odbrana nizale su se brze akcije koje su najčešće završavale golovima u mreži gostiju. Brzom kontrom Uroš Radosavljević donosi prednost od deset golova, 30:20 šest minuta pre kraja susreta.

U finišu utakmice, trener domaćih Slaviša Laković priliku je pružio i mlađim igračima, Mikiću, Kojadinoviću i Ruistiću. Debitovao je Aleksa Mikić koji je na svojoj prvoj seniorskoj prvenstvenoj utakmici postigao gol i zabeležio konačnih 34:24.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search