Pehar Lige Šampiona u Subotici

Pon, 26.09.2016 - 00:09 -- dejan.vukovic

Pehar Lige šampiona stigao je u Subotici uz pomoć karavana koji organizuje Unicredit Banka. Svi zainteresovani mogli su da se slikaju sa peharom kao i da pogledaju prigodnu izložbu dok je za one najmlađe organizovan fudbalski turnir. 

Promoter pehara je bio Vladimir Jugović koji je dva puta osvajao ovaj pehar. Početnbi udarc na turniru izveli su gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, Enrike Verdoša, član Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbije i čuveni fudbalski as Vladimir Jugović koji su nakon toga prisustvovali konferenciji za štampu. 

- Ovo je izuzetan dan za naš grad, jer smo po prvi put domaćini ovakve ture. Drago mi je što naši sugrađani mogu da vide trofej uživo, da se slikaju sa njima, ali i da vide našeg asa Vladimira Jugovića koji može da im prenese kakav je to osećaj ovakav trofej i osvojiti. Trofej je došao u sportski grad, grad olimpijskih šampiona i sigurno imamo čime da se pohvalimo. U ovoj godini obeležavamo 25 godina od Zvezdinog osvajanja Lige šampiona, i 50 godina od učešća Partizana u finalu.- istakao je Bogdan Laban gradonačelnik Subotice. 

Vladimir Jugović je dvostruki osvojač pehara, prvi put sa Crvenom zvezdom a potom u dresu italijanskog Juventusa. – Podsetio sam se kako to sve izgleda. Proteklo je dosta vremena od prvog osvajanja, a tek sada „kapiram“ taj značaj. Drago mi je što sam u Subotici, podsetio sam se trenutaka kada sam kao reprezentativac dolazio u Suboticu i na Palić. Nisam tada ni mogao da pretpostavim da ću stići do trofeja, dva puta, a žao mi je što nisam uspeo da čuveni pehar podignem i treći put. Ovakvi događaji me teraju da se vratim malo unazad, a imao sam četiri finala i četiri polufinala. Osam godina biti u takmičenjima u vrhu iziskuje mnogo truda i rada. Hvala na kraju Unikredit banci što su izabrali baš mene da im pomognem u ovoj promociji.

Na turniru koji je organizovan za mlade fudbalere 2006 godišta učestvovalo je osam ekipa. Trijumfovala je ekipa Odžaka koja je u finalu savladala Sombor. U borbi za treće mesto FK Subotica je pobedila FK Arena.   

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search