Repertoar Eurocinema za period od 29.09. do 05.10.

Uto, 27.09.2016 - 14:38 -- nikola.tumbas

Animirani film: HRABRI VITEZ TRENK / Ritter Trenk (Nemačka, 2015)

Sinhronizovan!

 

Raspored prikazivanja:

Vikend:01. i 02. oktobar u 11h

Cena karte: 200 dinara

 

Režiser: Anthony Power

Sinhronizacija: Mateja Vukašinović, Milan Gromilić , Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović Anđelija Milenković , Milan Antonić, Marko Marković, Milan Bosiljčić, Aleksandar Bećić

Dužina trajanja filma: 80 min

Žanr: animirani, porodični

 

Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve. Ovo je priča o dečaku Trenku (Mateja Vukašinović) koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

On želi da jednog dana živi bolje od svog oca, koji je u zamku ponovo zatočen u Zlopogledićevom zamku. Na svom putu ka viteškoj tituli naš hrabri Trenk, se zaputio u grad, da tamo potraži sreću. Ali sreću nije tako lako pronaći, kao što Trenk misli, stoga je dobro što na svom putu pronalazi prijatelje koji mu u tome pomažu. Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine. Ova dugometražna animacija, čiji je autor Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala Ninđa kornjače), probudiće u vama sećanje na ranija ostvarenja za decu. Ukoliko ste kao dete bili ljubitelji ovakvih animacija, a sada imate svoju decu, bratance, sestričine, provedite jedan porodični dan uz Trenka i njegove prijatelje u zajedničkoj avanturi.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=2kSuLT1puYs

 

 

Muzički dokumentarac: THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK – GODINE BITLMANIJE / The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (Velika Britanija, SAD, 2016)

 

Raspored prikazivanja:

29.09-05.10. u 17h

Cena karte: 200 dinara

 

Režija: Ron Howard

Uloge: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Žanr: dokumentarni, muzički

Trajanje: 106 min.

 

Godine 1962, mladi Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star zajedno su činili fenomen dvadesetog veka poznat pod imenom „Bitlsi“.

 

Ron Hauard, poznati reditelj i dobitnik Oskara, istažuje neverovatno putovanje najpoznatijeg benda, u periodu od 1963 – 1966. godine, poznat kao Bitlmanija. Na svoj jedinstven način Hauard odgovara na pitanja kako su Bitlsi uspeli, kako su se nosili sa slavom i pritiskom? Kroz originalne intervjue, arhivske snimke, neverovatne nastupe uživo i intimnu studiju karaktera, dovodi nas u centar zbivanja, dajući odgovor koji svi želimo da čujemo: Kako je bilo biti tamo?

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=JctOAqTi_t8

 

 

 

Film: DOM GOSPOĐICE PEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU 3D/ Miss Peregrine's Home For Peculiars Children (Velika Britanija, Belgija, SAD, 2016)

 

Raspored prikazivanja:

29.09-05.10. u 19h

Cena karte za 3D : 350 dinara

 

Režija: Tim Burton

Uloge: Ella Purnell, Eva Green, Asa Butterfield

Žanr: Fikcija, Avantura

Trajanje: 128 min.

 

Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

 

Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama.

Reditelj filma je legendarni Tim Barton, a scenario je uradila Džejn Goldman.

Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Grin, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi.

Serijal knjiga „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ za srpsko tržište objavljuje novosadska izdavačka kuća Orfelin.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=G3BGksGMMMQ

 

 

 Film: SNOUDEN / Snowden (SAD, 2015)

 

Raspored prikazivanja:

29.09-05.10. u 21.15h

Cena karte: 200 dinara

 

Režiser: Oliver Stone

Glumci: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Nicolas Cage

Dužina trajanja filma: 138 min

Žanr: triler, biografski

 

 

 

Snouden je pustio u medije hiljade poverljivih informacionih podataka 2013. godine. Podigla se medijska hajka na američku Nacionalnu službu bezbednosti zbog prikupljanja podataka o internet aktivnostima i prisluškivanja telefona miliona običnih Amerikanaca i desetina svetskih lidera.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=dkhsxTIN9Kk

 

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 29.09.2016 - 14:30
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 05.10.2016 - 23:30
Kategorija: 
Custom Search