Potpisan protokol o saradnji biblioteka Subotice i Banja Luke

Pet, 07.10.2016 - 16:29 -- nikola.tumbas

Dana 7. oktobra 2016. godine u zelenoj većnici Gradske kuće u Subotici direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Banja Luka Ljilja Petrović-Zečić i direktor Gradske biblioteke Subotica Dragan Rokvić potpisali su protokol o saradnji.

Tokom posete delegacije Grada Subotice Banja Luci u septembru 2016. godine javila se ideja da se ove ustanove kulture udruže što je i činom potpisivanja protokola i ostvareno.

Nakon potpisivanja protokola delegacija Narodne i univerzitetske biblioteke iz Banja Luke posetila je Gradsku biblioteku Subotica gde su nastavljeni dogovori o zajedničkim izložbama, razmeni publikacija i dogovor o projektu s kojim će se konkurisati prema fondu Evropske unije.

Ličnosti: 

Više o ovoj temi...

U saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske večeras je u Savremenoj galeriji Subotica otvorena izložba fotografija Nenada Maleševića Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja.

Goste je predstavila i pozdravila Nela Tonković, direktorka Savremne galerije, a o izložbi su govorili Sarita Vujković, direktorka Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Lana Pilipović, viša kustoskinja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, dok je izložbu otvorio gospodin Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banja Luke. (video zapis u prilogu)

Otvaranju su prisustvali Nebojša Daraboš i Miroslava Babić, članovi Gradskog veća, načelnik okruga Dragi Vučković i Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Takođe su bili prisutni i Aleksandar Toković...

detaljnije
Post date: Čet, 06.10.2016 - 23:47

Delegacija Grada Subotice koju je predvodio Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, boravila je u dvodnevnoj poseti Banja Luci u okviru koje je prisustvovala otvaranju Međunarodnog sajma turizma i zdravlja, održanom u sportskoj hali „Borik“. Tokom posete, održan je i radni sastanak sa gradonačelnikom Banja Luke Slobodanom Gavranovićem i predstavnicima institucija u gradu.

Poseta je dogovorena prilikom poslednjeg boravka gradonačelnika Gavarnovića u našem gradu. Tada je sa gradonačelnikom Subotice dogovoreno da tim stručnih ljudi koji predstavlja gradske institucije poseti Banja Luku i da se tom prilikom preciziraju oblici saradnje.

Nebojša Daraboš se zahvalio...

detaljnije
Post date: Pon, 26.09.2016 - 16:56

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović potpisali su danas Protokol o saradnji između grada Subotice i grada Banjaluke. Protokol definiše uspostavljanje i razvijanje saradnje u oblasti privrede, turizma, nauke, prosvete, oblasti socijalne zaštite, kulture, umetnosti, sporta, kao i drugih sfera od zajedničkog interesa.

Gradonačelnik Maglai je, tim povodom, istakao da je cilj potpisivanja protokola o saradnji ostvarivanje čvršće saradnje koja će povezati privrednike i kulturne i druge ustanove iz Subotice i Banjaluke, što će, kako je rekao, i jednom i drugom gradu doneti određene benefite.

Uz podsećanje da je saradnja između lokalnih samouprava i pojedinih ustanova i institucija iz Banjaluke i Subotice započela krajem prošle godine...

detaljnije
Post date: Pet, 05.06.2015 - 23:17

Gradonačelnici Banjaluke i Subotice, Slobodan Gavranović i Jene Maglai, potpisali su juče, u Banjaluci, Pismo o namerama o saradnji dva grada. Radnom sastanku i svečanom potpisivanju Pisma o namerama o saradnji Banjaluke i Subotice prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš i Ivan Vojnić Tunić, sekretar Regionalne privredne komore Subotica, kao i saradnici gradonačelnika Banjaluke.

više o tome na www.subotica.rs

Post date: Čet, 09.10.2014 - 19:20
Custom Search